Time : 11:03:57 AM
Date : Monday, June 27, 2005
Sender Name: promotie binnenvaart vlaanderen

Deurganckdok wordt succes dankzij binnenvaart - Persconferentie 30/06/05 - 12u Werfkeet Vlaamse Gemeenschap Deurganckdok

Promotie Binnenvaart Vlaanderen nodigt de media uit op de voorstelling van haar Jaarverslag 2004. De bijeenkomst gaat door aan het Deurganckdok in Antwerpen, op donderdag 30 juni om 12 u. (afspraak aan de Werfkeet van de Vlaamse Gemeenschap).

De binnenvaart wordt voor het Deurganckdok van het allergrootste belang. Op kruissnelheid zullen er ieder jaar 6 miljoen extra TEU's worden gelost, evenveel als de huidige containeroverslag in Antwerpen. Noch de weg, noch de spoorweg zullen die enorme extra-volumes op een aanvaardbare manier kunnen afvoeren: nu al is het wegvervoer rond Antwerpen verzadigd, en de
Liefkenskoek-spoorwegtunnel komt pas tegen 2010-2012 gereed. Het Deurganckdok zal de binnenvaart nodig hebben voor de afvoer naar het hinterland.

Op de persconferentie zal nader worden ingegaan op:


1) het belang van de binnenvaart voor de haven van Antwerpen en voor het Deurganckdok

2) de organisatie van het hinterlandvervoer vanuit het Deurganckdok.

Daarnaast worden de recentste gegevens meegedeeld over de trafiekevolutie van de binnenvaart in Vlaanderen. In 2004 steeg niet alleen het aantal tonkilometers tot een nieuw record van 4,68 miljard tkm. Vooral het containervervoer per binnenschip kende een spectaculaire groei, met maar liefst een toename van 38,4 procent in één jaar.

Op de persontmoeting wordt het woord gevoerd door de h. Filip Martens, voorzitter van Promotie Binnenvaart Vlaanderen, en door de h. Eric Noterman, Algemeen Directeur bij P&O Ports Belgium. De h. Minister van Openbare Werken, Leefmilieu, Energie en Natuur, Kris Peeters houdt het slotwoord.

De aanwezigen krijgen de gelegenheid om foto's en beeldopnamen te maken.

Na afloop biedt Promotie Binnenvaart Vlaanderen een receptie aan, met een hapje voor de middag. Om u zo goed mogelijk te kunnen ontvangen, vragen wij uw komst aan te melden bij Mw. Christa Kellens op tel. 011 23 06 02. Het einde is voorzien omstreeks 13u30.

ROUTEBESCHRIJVING WERF DEURGANCKDOK

Werfkantoren Deurganckdok
Sint-Antoniusweg Kaai 1620
9130 DOEL
TEL: 03/575.53.72

Komende van Brussel

- E17 nemen door de Kennedytunnel rijden.

- +- 750 m voorbij de Kennedytunnel de uitrit richting Rotterdam/Breda (Tol) nemen. Dan kom je automatisch op de N49 Antwerpen Knokke.

- Op de expresweg N49 Antwerpen Knokke de uitrit naar Rotterdam/Breda nemen.richting Liefkenshoek.

- Eens door de Beverentunnel de uitrit 11 nemen.
- Richting Doel volgen.

- Na +- 2,5 km staan op de linkerkant de werfketen en P.R. lokaal Deurganckdok. (Op deze baan zie je van ver een grote gele betoncentrale staan, de werfketen en P.R. keten staan +- 600 meter voorbij deze betoncentrale op de linkerkant van de weg) Aan de straat staat een groot bord DEURGANCKDOK

Komende van Antwerpen

- N49 Antwerpen Knokke nemen

- Zie hierboven