Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

SonicWALL leidt verkoop UTM-beveiligingsoplossingen op West-Europese markt

Het bedrijf lanceert ook een geïntegreerde totaaloplossing om Unified Threat Management beschikbaar te maken voor een groter publiek

Brussel, 30 juni 2005 - SonicWALL, Inc. (NASDAQ: SNWL), toonaangevend leverancier van geïntegreerde beveiligings-, productiviteits- en mobiliteitsoplossingen, heeft vandaag aangekondigd dat het in West-Europa de verkoop van eenheden voor Unified Threat Management beveiligingsoplossingen leidt. Dit blijkt uit de resultaten die onlangs door IDC werden vrijgegeven in zijn 1Q05 Western European Quarterly Security Server Appliance Tracker.

In een progressieve markt, die de inkomsten uit beveiligingsuitrusting met 21,2% en de eenheidsverzendingen met 18,8% (bijna 95.000 verzonden eenheden) zag groeien ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2004, onderscheidt SonicWALL zich van de anderen en werd het verkozen tot leidende eenheidsleverancier in de UTM-categorie. In termen van eenheidsmarktaandeel voor de totale West-Europese markt voor beveiligingsuitrusting werd SonicWALL als derde genoemd, na Cisco en Juniper.

"SonicWALL en zijn Europese kanaalpartners hebben het voorbije jaar heel hard gewerkt om krachtige en makkelijk te beheren totaaloplossingen voor beveiliging toegankelijk te maken voor bedrijven van gelijk welke omvang", aldus Matt Medeiros, voorzitter en CEO van SonicWALL. "Deze prestatie benadrukt de groeiende populariteit van SonicWALL's gateway threat managementtechnologie als meest doeltreffende oplossing voor een wereldwijd probleem."

Nieuwe geïntegreerde totaaloplossing
SonicWALL kondigde ook aan dat het een gebundeld beveiligingspakket voor threat management heeft uitgebracht voor Europese gebruikers, waardoor het scannen van toepassingslagen op Internetgevaren nog beter betaalbaar wordt. SonicWALL's nieuwe Comprehensive Gateway Security Bundles combineren een technologie voor deep packet inspection van de TZ 170-reeks met een abonnement op SonicWALLs Gateway Anti-Virus, Anti-Spyware en Intrusion Prevention Service aan een speciale prijs.

Over IDC
IDC is het eerste wereldwijde marktinformatie- en adviesbedrijf in de sector van de informatietechnologie en de telecommunicatie. We analyseren en voorspellen technologietrends, zodat onze klanten strategische, op feiten gebaseerde beslissingen kunnen nemen over IT-aankopen en bedrijfsstrategieën. Meer dan 700 IDC-analisten in 50 landen verschaffen lokale expertise over en inzichten in de technologiemarkten. Bedrijfsdirecteurs en IT-managers vertrouwen al 40 jaar op ons advies om beslissingen te nemen die bijdragen tot het succes van hun onderneming.

IDC is een dochtermaatschappij van IDG, het belangrijkste bedrijf ter wereld op het vlak van technologiemedia, onderzoek en evenementen. Bijkomende informatie kan worden gevonden op www.idc.com.

Over SonicWALL
SonicWALL, Inc. is een toonaangevende leverancier van geïntegreerde beveiligings-, mobiliteits- en productiviteit-oplossingen voor de KMO, grotere ondernemingen, e-commerce, onderwijs, gezondheidszorg, detailhandel/verkooppunten en overheden. De kerntechnologieën omvatten firewalls, VPN, draadloze technologie, inbraakdetectie en inbraakpreventie, SSL, anti-virus en content filtering. Bovendien biedt het bedrijf bekroonde beheersoplossingen voor beveiliging aan.

Samen vormen deze producten en technologieën de meest volledige beveiligingsarchitectuur tegen netwerkaanvallen en schadelijke code. Het hoofdkantoor van SonicWALL, Inc. is gevestigd in Sunnyvale, CA. SonicWALL wordt aan de NASDAQ beurs verhandeld onder het symbool SNWL.

Bezoek ook de website: http://www.sonicwall.com

Voor meer informatie
Dominique Honnay
SonicWALL Inc.
M: +32 (0)476 41 89 57
dhonnay@sonicwall.com

Gert Asselman
Outsource, Marketing & Communications
T: +32 (0)2 451 00 14
gert.asselman@outsource.be

NOTE: SonicWALL is a registered trademark of SonicWALL, Inc. Other product and company names mentioned herein may be trademarks and/or registered trademarks of their respective companies.