AutoRai

Print

De nieuwe Peugeot 307: een echte Peugeot!

(30-6-2005)
De Peugeot 307 is een succesvolle verleider gebleken. Tot nu toe zijn er meer dan 2.200.000 exemplaren van verkocht en speelt de auto een leidinggevende rol op de markt.
De basis voor dat succes bestaat uit een aantal elementen:


* de stoere styling met rasechte elegantie
* de halfhoge carrosserie voor een ruim, comfortabel en licht interieur

* het beschermde en veilige gevoel dat de auto geeft
* het dynamische rijgedrag.

Deze kwaliteiten zijn te vinden in alle uitvoeringen, elk met specifieke eigenschappen die samen een rijk en compleet gamma vormen:
* Een 3-deurs Berline met 5 zitplaatsen

* Een 5-deurs Berline met 5 zitplaatsen

* Een elegante Coupé Cabriolet met vier zitplaatsen
* Een 5-deurs Break met 5 zitplaatsen en een lange wielbasis
* Een 5-deurs SW met een lange wielbasis en tot 7 zitplaatsen
* Een sedan met 5 zitplaatsen (gebouwd in China voor de lokale markt)

Exterieur
Het front van de nieuwe 307 volgt de lijnen van de nieuwste Peugeotâs en geeft uitdrukking aan meer vermogen en meer rijplezier.

De aluminium motorkap is korter en de bumper is hoger geworden. De grille tussen de koplampen is verdwenen. De luchtinlaat is, net als bij de laatste andere modellen van Peugeot, een stuk groter. In de luchtinlaat zit een zwart rooster dat bij de topmodellen is uitgevoerd met verchroomde strips. Met uitzondering van de XR-versies zijn mistlampen voortaan standaard op iedere 307. Aan de achterzijde vallen de vernieuwde achterlichten op.

De naden tussen de diverse carrosseriedelen zijn aangepast waardoor de auto er in zijn geheel strakker uit ziet. Verder zijn er nieuwe wieldoppen en zijn er twee verschillende soorten lichtmetalen wielen die de 307 in combinatie met nieuwe carrosseriekleuren een nog sportiever karakter geven. Ondanks al deze wijzigingen blijft de 307 een handige auto met een totale lengte van 4,21 cm.

Interieur
Binnenin eveneens een aantal wijzigingen. Het instrumentenpaneel heeft nu de layout van de 607 en verder zijn de klokken op alle versies met een chromen rand. Op de middenconsole hebben alle versies voortaan de aluminiumdesign- afwerking van de CC; terwijl bij de XT-versies de houtdesignafwerking is verfraaid. De climate control (standaard of optioneel) is voortaan links/recht gescheiden regelbaar en tot slot is voortaan de RD4 radio leverbaar.

Diverse 3- en 5-deurs modellen alsmede de SW kunnen trouwens voortaan geleverd worden met het integraal leerpakket, dat in de 307 CC zo succesvol is .

Meer comfort en veiligheid in de nieuwe 307
Naast de optische vernieuwingen is er ook veel nieuwe techniek in de vernieuwde 307 toegepast. Sommige zijn standaard, andere zijn als optie leverbaar:

* elliptische koplampen met halogeen licht
* xenonkoplampen

* bandenspanningcontrole

* automatische airco met 2 zones

* controlelampje en geluidssignaal voor vergeten gordels voorin
* een Bluetooth car-kit

* een nieuwe RDS-radio met nieuwe mogelijkheden

De opbouw van het gamma van de nieuwe 307 is helder en overzichtelijk; de uitgebreide keuze is gebleven. De extra uitrusting benadrukt het karakter van de verschillende versies.

Aan de basis staan als voorheen de XR, XS en XS, leverbaar als 3-deurs, 5-deurs en Break. Ook bij de SW twee bekende niveaus: SW en SW Pack. Nieuw bij de SW echter zijn de luxe Griffe en de sportieve XSi.

Bij de 3- en 5-deurs modellen komen we deze Griffe en XSi ook weer tegen, terwijl het gamma wordt afgerond met een nieuw topmodel, de 307 Féline, leverbaar met de 177pk 2.0benzinemotor en vijfbak en de 136pk
2.0 HDi met FAP roetfilter en een zesversnellingsbak.

Het Coupé Cabriolet programma is uitgebreid met de 136pk 2.0HDi met FAP roetfilter en een zesversnellingsbak.

In de nieuwe 307 zijn vier benzinemotoren (1.4/90pk, 1.6/110pk, 2.0/143pk en 2.0/177pk) en drie dieselmotoren (1.6/90pk, 1.6/110pk en 2.0/136pk) leverbaar. De bijlage bevat een overzicht van het gehele leveringsgamma alsmede de belangrijkste technische gegevens, zoals gewichten, maten, verbruiks- en emissiecijfers.

De prijslijst voor de nieuwe 307 begint bij ⬠18.990,- voor de
3-deurs XR met de 90pk 1.4 benzinemotor. De nieuwe 307 zal in september 2005 zijn publieksintroductie beleven op de I.A.A. in Frankfurt en zal tegen die tijd ook in de Nederlandse showrooms te bewonderen zijn.