Lekstroom, 10.10 uur

Utrecht 30-06-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Mishandeling na verkeersconflict

HOUTEN - Woensdag 29 juni werd een 45-jarige man uit Houten aangehouden voor mishandeling.

Surveillerende agenten werden omstreeks 10.10 uur op de Spoorhaag aangesproken door een man die aangaf zojuist mishandeld te zijn. De man, een 60-jarige Houtenaar, verklaarde meerdere klappen te hebben gekregen van de 45-jarige man na een verkeersconflict. De 45-jarige man kwam om 10.15 uur uit eigen beweging naar de agenten toegelopen. De agenten hielden de man aan en namen hem voor verhoor mee naar het politiebureau. Hij verklaarde dat de 60-jarige man hem bedreigd had. Beide mannen doen aangifte. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Vernieler aangehouden

IJSSELSTEIN Woensdagavond 29 juni werd een jongen aangehouden voor vernieling van een auto.

De politie kreeg omstreeks 22.50 uur de melding dat een jongen op de Meester Abbink Spainkstraat het achterlicht van een auto had vernield. Op aanwijzing van getuigen konden de agenten een 16 jarige jongen uit Vleuten aanhouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De jongen bekende de vernieling te hebben gepleegd. Zijn familie werd in kennis gesteld en proces-verbaal is opgemaakt.

Tweede aanhouding na poging inbraak
IJSSELSTEIN Woensdagmiddag 29 juni hield de politie een tweede verdachte van een poging inbraak aan.

Omstreeks 00.20 uur kreeg de politie de melding dat drie mannen aan het inbreken waren bij een horecagelegenheid aan de Televisiebaan. Diezelfde nacht hield de politie al een 17-jarige jongen uit Nijmegen aan. Omstreeks 14.30 uur zagen surveillerende agenten op de Televisiebaan een bromfietsbestuurder rijden die voldeed aan het opgegeven signalement van de melders van die voorgaande nacht. De 16-jarige jongen uit IJsselstein werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Daar werden zijn ouders in kennis gesteld en werd de jongen in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.

(Zie ook Nieuwsberichten district Lekstroom 29-06-2005).