Gemeente Doorn


ROOKVERBOD IN BOSSEN EN NATUURGEBIEDEN

Vanaf heden geldt in de bossen en natuurgebieden binnen de grenzen van de gemeente Doorn een rookverbod. Een en ander is gebaseerd op het Natuurbrandbestrijdingsplan van Brandweer Regio Utrechts land (BRUL) die een dergelijk verbod aanbeveelt.

B&W acht het rookverbod wenselijk uit oogpunt van bescherming van bossen en natuurgebieden en ter bescherming van de woon- en leefomgeving. Voor dit doel is artikel 2.1.6.6 in de Algemene Plaatselijke Verordening opgenomen

Het artikel rookverbod in bossen en natuurgebieden luidt als volgt:


1. Het is verboden te roken in bossen, op heide- of veengronden dan wel in duingebieden of binnen een afstand van dertig meter daarvan gedurende de door het college aangewezen periode.


2. Het is verboden in bossen, op heide- of veengronden dan wel in duingebieden of binnen een afstand van honderd meter daarvan, voor zover het de open lucht betreft, brandende of smeulende voorwerpen te laten vallen, weg te werpen of te laten liggen.


3. Het in het eerste en tweede lid gestelde verbod geldt niet voor zover het bepaalde in artikel 429, aanhef en onder 3º van het Wetboek van Strafrecht van toepassing is.


4. Het in het eerste lid gestelde verbod geldt voorts niet voor zover het roken plaatsvindt in gebouwen en aangrenzende, als tuin ingerichte, erven. De periode waarin het rookverbod geldt van de dag van bekendmaking zijnde 30 juni tot 1 oktober 2005.

Geplaatst: 29-06-2005 10:54:42
Bewerkt : 30-06-2005 08:53:05