Gemeente Hoorn


Bewaking maakt Julianapark veiliger

Persbericht d.d.: 27 juni 2005

Om overlast en vernielingen in het Julianapark zoveel mogelijk te voorkomen hebben B en W besloten deze zomer in de nachten van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag bewakingsdienst Regio Control in te huren. Deze particuliere dienst houdt vanaf afgelopen weekend te voet en per fiets toezicht op wat er in het park gebeurt en kan zo nodig, eventueel met assistentie van de politie, optreden.

Vorige zomer hebben zich in het Julianapark en recreatiegebied Schellinghouterdijk de nodige problemen voorgedaan: vernielingen en (geluid)overlast door jongeren in het park en het nabijgelegen parkeerterrein aan de Nieuwe Wal. De politie heeft daar vorig jaar extra inzet op gepleegd.
Dit jaar willen gemeente en politie komen tot een geïntegreerde aanpak van de overlast en de veiligheid in het park door
* het aanbrengen van een extra verkeersdrempel op de rijbaan van het parkeerterrein.

* extra politietoezicht in de vorm van het biketeam, dat volgende week van start gaat en 's avonds in het park surveillances op de fiets gaat uitvoeren.

* de inzet van een parkwachter die op zomerse dagen de rol van "gastheer" in het park kan vervullen. Er wordt momenteel naar een geschikte kandidaat gezocht.

* inzet van een bewakingsdienst als aanvulling op de politiecontroles.

---