Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


30 juni 2005


Terwolde - Doorrijder opgespoord


Dinsdagmorgen (28/6) werd een 43-jarige fietser uit Terwolde van achteren aangereden. Dit gebeurde bij de wegafsluiting aan de Twelloseweg omstreeks 09.00 uur. De bestuurder van de auto is na de aanrijding doorgereden. De fietser liep lichte verwondingen op aan elleboog, knie, handen en ribben. Door het gegeven signalement kon de bestuurder, een 50-jarige inwoner uit Terwolde, opgespoord worden. De politie maakt proces verbaal op.


Twello - Steentjes gooien tegen caravan


Door de politie werd woensdagmiddag (29/6) een 20-jarige jongeman uit Leusden bekeurd. Hij had in de Dorpsstraat met een groepje jongeren uit Twello steentjes tegen een caravan gegooid. Omdat er geen schade aan de caravan was ontstaan werd hij bekeurd voor baldadigheid. Twee anderen, een 17-jarige jongen en een 20-jarige jongeman uit Twello konden hun ID-bewijs niet tonen en werden hiervoor bekeurd.


Zutphen - Brand in woning


In een woning aan de van Hallstraat was woensdagmiddag 929/6) omstreeks 12.55 uur brand ontstaan. Buiten twee katten was niemand aanwezig in de woning. De katten werden door de brandweer uit de woning gehaald. De brand is ontstaan op het bankstel, vermoedelijk door een sigarettenpeuk. De brandweer had de brand snel onder controle en wist erger te voorkomen. De bank is geheel verwoest. In de rest van de woning is veel rookschade. De katten werden door de dierenambulance meegenomen.


Twello - Geen helm / niet verzekerd


Een 27-jarige bromfietser uit Terwolde werd woensdagmiddag (29/6) bekeurd. Hij reed op de Parkelerweg en droeg geen helm. Verder bleek dat de bromfiets niet verzekerd was. Hij kreeg twee bekeuringen voor het niet dragen van de helm en het rijden op een onverzekerde bromfiets. De bromfiets werd in beslag genomen en kan terug naar de Terwoldenaar als hij kan aantonen dat de bromfiets verzekerd is.


Barchem - 57 bestuurders rijden te hard


Agenten hebben woensdagmiddag (29/6) bij een controle op de Zwiepseweg 57 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 1010 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km. Er is hier 60 km toegestaan.


EINDE BERICHTEN


Bureau Communicatie

Persvoorvoorlichters:

Anton de Ronde - 055 5486052

Bert Top - 055 5486058


---- --