Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


30 juni 2005


Aalten - vernieling ruiten NS-lokaal


Wegens vernielingen van ruiten van het NS-wachtlokaal aan de Stationsstraat in Aalten, heeft de politie twee jongelui van 17 en 18 jaar uit Aalten opgespoord en verhoord.
De ruiten werden op 20 juni jl vernield. Tegen beiden volgt een proces-verbaal.


Didam - Winkeldiefstal


Een 61-jarige Didamse werd woensdagmiddag (29/6) betrapt in een supermarkt aan de Lochhorststraat. Zij had levensmiddelen ter waarde van E 34,30 weggenomen. Dit werd gezien door winkelpersoneel. Zij werd overgedragen aan de politie. De vrouw kreeg een boete.


Aalten - Drie gewonden bij aanrijding


Donderdagmorgen (30/6) vond op de Varsseveldsestraatweg een aanrijding plaats. Een 57-jarige automobilist uit Winterswijk reed richting Aalten en was gaan inhalen. Vanuit de Gendringeseweg sloeg vervolgens een auto rechtsaf. In deze auto zaten een 18-jarige Aaltense en een 19-jarige Aaltense met een rij-instructeur.
De 18-jarige bestuurde de lesauto. De Winterswijker, de 18-jarige Aaltense en de lesinstructeur werden met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.
Het verkeer vanuit Aalten is langere tijd gestremd geweest.


Eibergen - Zwaar voorwerp tegen ruit lijnbus gegooid


Woensdagavond (29/6) werd op de Groenloseweg een zwaar voorwerp tegen een lijnbus gegooid. De bus reed richting Eibergen. In de buurt van de Keet kwam een auto tegemoet rijden. De buschauffeuse zag dat een inzittende van de auto een gooiden beweging in de richting van de bus maakte. Ze heeft niet gezien wat er gegooid werd, maar er volgde een enorme klap en de voorruit van de bus werd vernield. Het voorwerp ging gelukkig niet door voorruit. De auto reed gewoon door. Een getuige is de auto nog gevolgd tot de afslag Eibergen en deze wist het kenteken te noteren. De houder van het kenteken kon nog niet worden getraceerd. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart en verzoekt getuigen die hiervan iets hebben gezien te bellen via 0900-8844.


Terborg - twee mannen bedreigen vrouw (74)

Twee onbekende mannen zijn maandagavond (27/6) omstreeks 23.30 uur een woning aan de Wijngaarden in Terborg binnengeslopen en hebben vervolgens de 74 jarige bewoonster bedreigd met vermoedelijk een vuurwapen. De vrouw lag in bed en hoorde gestommel. Ze trof de beide mannen in de woning waarop de mannen geld eisten. De vrouw heeft haar portemonnee met een gering geldbedrag afgestaan. De mannen hebben de woning nog doorzocht en zijn vervolgens zonder buit vertrokken. De mannen zijn vermoedelijk via een tuindeur binnengekomen. De vrouw deed hiervan de volgende dag melding. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart en vraagt getuigen die maandagavond op de Wijngaarden of in die omgeving twee mannen hebben gezien die zich verdacht gedroegen, worden dringend verzocht te bellen met de politie via 0900-8844.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


---- --