Stadsdeel Amsterdam Centrum

Vergunning GBA verleend

Woensdag 29 juni is de vergunning voor de Gay Pride aan de Gay Business Amsterdam verstrekt. In het eerste weekend van augustus wil GBA een aantal evenementen, waaronder de Canal Parade, in de binnenstad organiseren.

Procedure

Na de gebruikelijke adviesronde van een aantal betrokken diensten zoals politie, brandweer en dienst Milieu en Bouwtoezicht en afweging van belangen waarbij rekening is gehouden met zowel de bewoners als de in te zetten capaciteit van de politie is besloten een vergunning aan de GBA te verlenen voor de volgende locaties:


* Amstel/Halvemaansteeg

* Amstelveld

* Nieuwmarkt

* Paardenstraat

* Prinsengracht (Canal Parade)

* Reguliersdwarsstraat

* Stoperaplein

* Warmoesstraat

* Westermarkt

Voor de duur van de straatfeesten/evenementen wordt voor de volgende locaties twee dagen aangehouden (vrijdag 5 en zaterdag 6 augustus), conform voorgaande jaren: Amstel/Halvemaansteeg, Reguliersdwarsstraat (beide locaties op aanraden burgemeester vergund), Paardenstraat en Warmoesstraat.

Voor het Amstelveld is een vergunning voor twee dagen voor een straatfeest afgegeven, namelijk vrijdag 5 en zaterdag 6 augustus, daarnaast komt er op deze locatie een nostalgische kermis van woensdag 3 tot en met zondag 7 augustus.

Op de Nieuwmarkt wordt een filmfestival op donderdag 4, vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 augustus gehouden.

Voor wat betreft de Prinsengracht gaat het om de Canal Parade (via de gebruikelijke route Westerdok, Prinsengracht, Amstel, Zwanenburgwal, Oude Schans en Oosterdok) op zaterdag 6 augustus.

Het feest op het Stoperaplein zal dit jaar twee dagen duren, namelijk zaterdag 6 en zondag 7 augustus; dit is een uitbreiding met één dag ten opzichte van vorig jaar.

Voor de Westermarkt is een vergunning voor een evenement/straatfeest vanaf donderdag 4 augustus tot en met zondag 7 augustus verleend.

Meer informatie?

De vergunning ligt vanaf woensdag 29 juni 2005 ter inzage bij het Voorlichtingsloket van het stadsdeel aan de Binnenstraat van het stadhuis.