Wessanen NV

persbericht

Amstelveen, 30 juni 2005

Wessanen versterkt Premium Taste-strategie met acquisitie Righi

De Concerndirectie van Koninklijke Wessanen nv maakt bekend overeenstemming te hebben bereikt met de oprichter en eigenaar van Righi S.r.l. over de acquisitie van dit in Reggio Emilia (Italië) gevestigde bedrijf.

Righi is een delicatessenmerk dat een uitgekiende combinatie biedt van de meest authentieke producten uit Emilia en de hedendaagse trend van ready-to-serve binnen luttele minuten. Righi, opgericht in Reggio Emilia vlak bij Parma in Noord-Italië, zal in 2005 naar verwachting een omzet genereren van circa EUR 9 à 10 miljoen. Het succes van het bedrijf wordt onderstreept door aanhoudende groei en uitstekende omzetresultaten behaald in een breed afzetgebied. Door toepassing van hoge hygiënische en technologische normen en hoogwaardige ingrediënten zijn de producten van Righi ­ tortelli, hartige taarten en gebak ­ verleidelijke culinaire specialiteiten.

Deze acquisitie is een logische stap in het proces van versterking van de Premium Taste-portfolio van Wessanen. De hoogwaardige, authentieke producten en het sterke merkimago van Righi zijn een goede aanvulling op de huidige portfolio en zullen een belangrijke rol spelen bij de verdere transformatie van Wessanen's huidige merken.

Voor Righi betekent Wessanen een platform voor internationale groei en uitbreiding, met name in de beide kanalen retail en out-of-home. Het bedrijf Righi behoudt zijn identiteit binnen de Wessanen Groep.

Leonardo Righi, oprichter van het bedrijf, is verheugd met de nieuwe mogelijkheden voor zijn bedrijf: "Wessanen maakt het mogelijk onze internationale ambities waar te maken. De hoge kwaliteit van de productieprocessen, de premium ingrediënten en Italiaanse afkomst die in onze producten worden gecombineerd zullen meer en meer verkrijgbaar worden buiten Italië. De Handelsregister Amsterdam . KvK Amsterdam nr 33145851

samenwerking met de Wessanenbedrijven zal onze eigen krachten versterken met Wessanen's professionaliteit als internationale specialist op het gebied van Health en Premium Taste voeding.

Ad Veenhof, voorzitter van de Concerndirectie, licht toe: "Righi versterkt onze kernactiviteiten op het gebied van Premium Taste-voeding. Met Righi krijgen we de beschikking over een goed gepositioneerd merk, een uitstekend productassortiment en een goed bestuurde organisatie. Wat mij vooral aanspreekt bij dit bedrijf, zijn de hoge eisen die zij aan zichzelf stellen ten aanzien van authenticiteit, kwaliteit en rijke smaak. Dit zijn precies de waarden die wij nastreven met de kernwaarden van onze Premium Taste-strategie."

De acquisitie wordt in contanten voldaan en zal bijdragen aan de winst per aandeel vanaf 1 januari 2005.

Concerndirectie
Koninklijke Wessanen nv

Meer informatie
Met vragen kunt u zich richten tot Corporate Communications; telefoon +31 (0) 20 547 95 28; e-mail corporate.communications@wessanen-hq.com

Meer informatie over Righi S.r.l. vindt u op de website www.righisrl.com.


---

Selectie Righi-producten
Indien u digitale bestanden wilt ontvangen van onderstaande foto's kunt u contact opnemen met Corporate Communications, telefoon 020 547 94 59 of e-mail: corporate.communications@wessanen-hq.com

Corporate Communications Prof. E.M. Meijerslaan 2 . Postbus 410 1180 AK Amstelveen t +31 20 547 95 28 . f +31 (0)20 547 94 45 corporate.communications@wessanen-hq.com www.wessanen.com

---- --