Ingezonden persbericht


Persbericht

Eerste professionele weblog over wielrennen

Vandaag, 30 juni 2005 - twee dagen voor de start van de Tour de France - begint de eerste professionele weblog over wielrennen.

De redactie van wielrennen.blog.nl is in handen van Fred van Slogteren, medewerker van het tijdschrift Wieler Revue en auteur van de biografieën van Peter Post (1998) en Jan Janssen (2001). In mei 2005 verscheen van zijn hand het boek "JOOP" over Joop Zoetemelk. Verder publiceerde hij in 2003 het jubileumboek van de KNWU Wielerhelden van Oranje met 83 minibiografieën van alle Nederlandse wereldkampioenen en olympische goudwinnaars.

Uiteraard zal de blog de Tour de France op de voet volgen, ook letterlijk, omdat Fred van Slogteren zelf ook in Frankrijk zal zijn.

Wielrennen.blog.nl is bestemd voor iedereen (jong en oud) die geïnteresseerd is in de wielersport of zelf aan wielrennen doet of wil gaan doen. Omdat het een blog is kan iedereen zelf online reageren en mee discussiëren over tal van onderwerpen.

Een dagelijks bezoek is de moeite waard omdat de slogblogs - korte tekstjes over dingen die op dat moment actueel zijn en die om kritisch commentaar vragen - bedoeld zijn om over die onderwerpen mee te praten. De blog zal de komende tijd met allerlei onderwerpen, die met de wielersport te maken hebben, worden uitgebreid. Sommige onderwerpen komen vanuit de redactie en sommige zullen komen vanuit de discussie op de blog of zullen door de bloglezers worden aangevraagd.

Voor informatie fred.van.slogteren@blog.nl

Rotterdam, 30 juni 2005

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de redacteur Fred van Slogteren (010-2150522, 06-22435158 )


---- --