Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 30 juni 2005

(
Katwijk Aanrijding tussen fiets en auto

Op donderdag 30 juni, omstreeks 10.00 uur, heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een personenauto. De fietser, een 91-jarige Noordwijker, reed over het fietspad van de Nieuwe Offemweg, komende uit de richting van Katwijk. Op de kruising met het Lijsterpad wilde hij oversteken, maar verleende echter geen voorrang aan een van rechtskomende personenauto. De bestuurder van de personenauto, een 54-jarige Noordwijker kon de aanrijding niet meer voorkomen. De fietser kwam ten val en is met hoofdletsel overgebracht naar het LUMC.


Leiden Aanhouding na valse melding

Toevoeging - Uit de verklaringen van de verdachte blijkt dat hij op zondag 26 en maandag 27 juni waarschijnlijk ook valse meldingen heeft gedaan. Voor de melding op maandag is er in Leiden zelfs een helikopter ingezet. Tegen de verdachte wordt een civiele procedure ingezet. Daarnaast zal het korps proberen de kosten op hem te verhalen.

De politie heeft op woensdag 29 juni in de nacht een 19-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van het doen van een valse melding. Even voor 23.30 uur werd gemeld bij de politie dat twee mannen aan de zijde van het Ankerpark ruzie met elkaar hadden gehad. Een van hen zou door de ander beschoten zijn en gewond liggen. Bij de melding werd tevens een signalement van de dader gegeven. De politie is hierna met meerdere eenheden met kogelwerende vesten naar de genoemde locatie gegaan. Deze werd afgezet waarna er werd gezocht naar het slachtoffer. In de omgeving werden agenten aangesproken door een man die later de melder bleek te zijn. De man gaf nadere informatie over de locatie waar het slachtoffer zou liggen. De politie trof daar echter geen bloedsporen, een slachtoffer of andere aanwijzingen aan en vermoedde daarom een valse melding. Nadat de bandopname van de meldkamer was beluisterd werd de man herkend die ter plaatse de politie informatie gaf over de precieze locatie. De man, van wie de gegevens waren genoteerd, werd hierna aangehouden.

Bodegraven Aanhoudingen na vernielingen
De politie heeft op woensdag 29 juni, omstreeks 21.00 uur, twee mannen aangehouden die drie ruiten van een wachthokje voor het openbaarvervoer hadden vernield. De twee mannen van 30 en 26 jaar, beiden afkomstig uit Bodegraven hebben zonder enige aanleiding, stoepstenen gegooid naar de ruiten van het hokje. Eén ruit is aan diggelen gegaan en in twee andere ruiten zitten barsten. De mannen zijn opgepakt en hebben proces-verbaal gekregen. De kosten van de ruiten zullen op de beide mannen verhaald worden.


Bodegraven Aanhouding na diefstal uit bedrijf

De politie heeft donderdag 30 juni een 30-jarige man uit Bodegraven aangehouden op verdenking van diefstal uit een bedrijf aan de Doortocht. De man was zonder betalen met een zender langs de kassa gelopen toen het alarm afging. Twee medewerkers zijn de man achterna gegaan en hielden hem aan op de Overtocht. De man werd hierna overgedragen aan de politie.


Hazerswoude-dorp Diefstal van onderstellen van veilingcontainers
De politie vraagt u opmerkzaam te zijn waar het gaat om onderstellen van veilingcontainers die aangeboden worden of op een vreemde plaats staan. Voor de tweede keer in korte tijd hebben onbekenden kans gezien een groot aantal containerbodems uit een bedrijf aan de Italiëlaan te ontvreemden. De eerste keer is er in de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 juni ingebroken, de tweede inbraak vond plaats in de nacht van dinsdag 28 op woensdag 29 juni. Getuigen worden opgeroepen zich te melden bij de politie via het algemene telefoonnummer 0900-8844.

--- einde berichten ---


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --