Gemeente Tiel


Schoonmaakactie van Nederland Schoon ook op station Tiel

In de periode van 1 juli tot 7 oktober 2005 ruimt een schoonmaakteam tweemaal per week het zwerafval bij het station op. De actie maakt deel uit van de campagne Kijk! Nederland wordt steeds schoner. De actie wordt voor de tweede keer georganiseerd. De editie van vorig jaar heeft laten zien dat opruimen écht helpt en bijdraagt aan het terugdringen van de hoeveelheid zwerfafval.

Vorig jaar werd de opruimactie voor het eerst georganiseerd. Uit diverse metingen is gebleken dat de hoeveelheid aangetroffen zwerfafval na verloop van tijd afnam. Wanneer ergens minder zwerfafval ligt, zijn mensen dus minder snel geneigd er iets op de grond te gooien. Hiermee bevestigde NederlandSchoon de uitkomst van eerdere onderzoeken: schoon trekt schoon aan.

Na het succes van vorig jaar is besloten de actie dit jaar uit te breiden met stationsvoorpleinen en winkelstraten. In totaal worden 87 gemeenten door de opruimteams aangedaan. Hierbij wordt vooral geconcentreerd op het vastliggende zwerfafval in bijvoorbeeld fietsenrekken en struiken, die door de reguliere schoonmaakploegen lastig bij te houden zijn. In totaal gaan in een periode van 14 weken, ruim 400 schoonmakers op pad. In Gelderland zijn Tiel, Culemborg en Nijmegen bij de actie betrokken.

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 30 juni 2005