Gemeente Tiel


Piramide-certificaten uitgereikt in Tiel

Woensdag 29 juni heeft onderwijswethouder Marianne Matser-Wegdam Piramide-certificaten uitgereikt aan leerkrachten van het basisonderwijs en leidsters van peuterspeelzalen in Tiel. Na twee jaren studie en coaching zijn de leerkrachten en leidsters gecertificeerd om peuters en kleuters volgens de Piramide-methode te onderwijzen.

De Piramide-methode
De Piramide-methode is in het bijzonder geschikt voor kinderen tussen drie en zes jaar, die extra ondersteuning nodig hebben, zoals dat het geval kan zijn met allochtone kinderen of kinderen in achterstandssituaties. Met een combinatie van spelen, werken en leren worden de kinderen gestimuleerd in hun ontwikkeling. Het programma richt zich op acht gebieden die een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van een kind, uiteenlopend van denk- en taalontwikkeling tot creatieve en persoonlijkheidsontwikkeling.

Voor- en vroegschoolse educatie (VVE)
Met de Piramide-methode wordt binnen de gemeente Tiel invulling gegeven aan het project Voor- en Vroegschoolse Educatie. Het VVE-project betekent: gerichte aandacht voor het stimuleren van cognitieve en sociale vaardigheden van kinderen. Het doel van het programma is het leggen van een stevige basis waarmee de kinderen in groep 3 met het 'echte' taal- en rekenwerk een goede kans op succes hebben. Dit extra duwtje in de rug werkt preventief en heeft een gunstig effect op de (school)loopbaan van het kind.

In de praktijk betekent deelname aan het VVE-project dat een kind extra dagdelen naar de peuterspeelzaal mag. Er is bovendien ruimte voor extra ondersteuning en begeleiding van leerlingen. Daarbij worden ook de ouders actief betrokken.

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 30 juni 2005