Iglo stapt over op duurzame visvangst

30.06.2005 / 16:07 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Unilever

Persbericht 30 juni 2005

Rotterdam - Iglo vissticks worden alleen nog gemaakt van duurzaam gevangen vis. Dat maakte Unilever, moederbedrijf van Iglo, donderdag bekend tijdens een bijeenkomst in Diergaarde Blijdorp. De MSC-gecertificeerde Vissticks beslaan 43 procent van alle Iglo visproducten. Unilever verwacht in 2005 tot 60 procent van al haar vis te kopen bij duurzaam werkende visleveranciers. Dit draagt bij aan een oplossing tegen overbevissing van de oceanen.

Als een van 's werelds grootste inkopers van vis hecht Unilever veel belang aan bescherming en behoud van de visstand. Het bedrijf besloot in 1996 op termijn al haar vis te betrekken van visserijen die op een duurzame wijze vis vangen. In 1997 zorgde een samenwerking met het Wereld Natuur Fonds voor de oprichting de Marine Stewardship Council (MSC) met als doel een certificeringproces voor duurzame visvangst te ontwikkelen.

Visproducten voorzien van het MSC-logo zijn afkomstig van visserijen die de zee niet leegvissen, en het ecosysteem niet aantasten. Het streven is om op termijn alleen nog maar duurzaam gevangen vis te verkopen. Met de MSC-gecertificeerde vissticks komt dit doel een stap dichterbij.

De MSC is een onafhankelijke internationale organisatie zonder winstoogmerk die zich ten doel stelt verantwoordelijk beheer van de voorraden vis en schaaldieren te bevorderen en te belonen. Op dit moment zijn er wereldwijd 12 visserijen gecertificeerd, 19 visserijen doorlopen het proces van certificering. In 24 landen worden nu al meer dan 260 MSC-gelabelde producten verkocht.


---
Noot voor de redactie,