Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 30 juni 2005

Politie houdt verdachte aan verkrachting

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag een 23-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man wordt verdacht van verkrachting van een 27-jarige inwoonster van Breda.

Woensdagmiddag rond 14:30 uur ging de vrouw op bezoek bij een vriendin in de wijk Hoge Vught. Bij de centrale hal van de flat van deze vriendin kwam de Bredase haar latere verkrachter tegen. De man pakte haar vast en dwong haar mee te gaan naar zijn flatwoning. Daar binnen gekomen zag zij kans om vanuit het toilet met haar mobiele telefoon alarm te slaan. Na enige minuten hoorde de Bredanaar dat de vrouw aan het bellen was. Hij dreigde vervolgens de vrouw wat aan te doen als zij niet te voorschijn zou komen. Uit angst heeft het slachtoffer de deur geopend, waarna zij in de slaapkamer is verkracht. Zij mocht hierop de woning van de verdachte verlaten. De gewaarschuwde politie trof de vrouw voor het flatgebouw aan en kon de verdachte kort daarop aanhouden. De Bredanaar heeft inmiddels het feit bekend. Hij is in verzekering gesteld.

Politie houdt gesignaleerden aan

BREDA: Aan de Bertelsberg heeft de politie een 28-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man bleek bij een controle nog 40 gevangenisstraf uit te moeten zitten. Een 63-jarige inwoner van Schoten werd aan de Hazeldonk west aangehouden toen bleek dat hij nog 230 euro aan boetes moest betalen. Het bedrag werd direct door de man uit Schoten voldaan. De Bredanaar is ingesloten voor verhoor.

Mannen aangehouden na huiselijk geweld

BREDA: Een 61-jarige inwoner van Breda is woensdagavond aangehouden. De man wordt verdacht van huiselijk geweld. Rond 23:30 uur belde zijn vriendin de politie toen zij klappen had gekregen van haar vriend. Toen de politie bij de woning arriveerde deed de verdachte open. Zijn vriendin had zich uit angst voor de Bredanaar in een kamer opgesloten. De mishandeling vond plaats in de woning van de verdachte in de wijk Princenhage. De man is voor verhoor ingesloten. De vrouw hield een pijklijke arm en nek over aan de mishandeling.

BREDA: In het centrum van Breda heeft de politie een 26-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man mishandelde rond 20:30 uur zijn 25-jarige echtgenote. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde, sloeg zijn vrouw en bedreigde haar met een mes. In een poging het mes van zich af te slaan liep zij enkele snijwondjes aan haar handen op.

Op enig moment kon zij de woning ontvluchten en kon hulp inroepen bij vrienden van haar. De man kon in de nabijheid van zijn woning worden aangehouden. Bij de aanhouding verzette de man zich en beledigde en bedreigde ook nog eens de agenten. De Bredanaar is in verzekering gesteld.

Diefstal van aanhangwagen

FIJNAART: Op woensdag is aangifte gedaan van diefstal van een aanhangwagen, welke stond op een oprit van een woning aan de Kwartiersedijk. Het betrof een een-assige aanhangwagen zonder merk. De diefstal is gepleegd in de nacht van dinsdag op woensdag.

Politie Moerdijk houdt verkeerscontrole: 27 bekeuringen

ZEVENBERGEN: Donderdag is door de politie Moerdijk een verkeerscontrole gehouden op de Plaza in Moerdijk tussen 08.00 en 10.30 uur, vervolgens op de Hazeldonkse Zandweg in Zevenbergen tussen 11.15 en 12.15 uur en daarna nog op de Parallelweg in Fijnaart tussen 14.00 en 14.45 uur. Daarbij zijn ruim 230 voertuigen gecontroleerd. Agenten schreven in totaal 27 bekeuringen uit. Zestien bestuurders zijn bekeurd voor het niet dragen van een autogordel, 16 voor het niet handsfree bellen, onnodig claxoneren (1), het kenteken van een lichte aanhangwagen kwam niet overeen met het trekkend voertuig (2) en voor het niet tonen van het rijbewijs (2).

Ruim 2100 automobilisten gecontroleerd op snelheid

BREDA: De politie heeft donderdag 2130 automobilisten gecontroleerd op naleving van de maximum toegestane snelheid van 50 km/u. De controle vond plaats aan de Fellenoordstraat en de Ambachtenlaan. 157 van hen reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km/u.

Auteur: Henk Snepvangers