2e persbericht van donderdag 30 juni 2005

Eindhoven 30-06-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Eindhovense man vermist

Vanaf woensdag 15 juni wordt in Eindhoven de 41-jarige René Hermans vermist. De man werd op vrijwillige basis verpleegd in het Psychiatrisch ziekenhuis De Grote Beek in Eindhoven. Daar is hij met onbekende bestemming vertrokken. De man is erg depressief en het is onbekend of hij zijn medicijnen heeft meegenomen. René is 1.85 tot
1.90m groot, heeft een stevig postuur, blanke huidskleur, blauwe ogen en donkerblond haar. Hij droeg bij zijn verdwijning een lange donkere broek en een kakikleurige blouse met korte mouwen. De politie wil graag weten waar René Hermans op dit ogenblik verblijft. Getuigen kunnen bellen met de politie van Eindhoven Woensel-Zuid, 0900 8844.

Helmond: Zakkenroller slaat toe

Een 83-jarige Helmondse man is donderdag rond de klok van tien uur het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De man werd op de Torenstraat aangesproken door een man van ongeveer 30 jaar oud. Deze vroeg het slachtoffer om twee euro te wisselen. De 83-jarige man pakte zijn portemonnee en keek of hij kleingeld had. De zakkenroller hielp hem daarbij door ook in de portemonnee te graaien. Het slachtoffer zei dat hij beter in een winkel kon wisselen, waarna de man vertrok. Uit de portemonnee bleek 240 euro te zijn verdwenen.

Eersel: Bekeuringen bij snelheidscontrole

Bij een snelheidscontrole op de Bergeijksedijk zijn donderdagochtend tussen 9.10 en 11.05 uur 81 overtredingen geconstateerd. Er werden 552 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 81 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

Vessem: Inbraak in kantoor

In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een kantoor aan de Servatiusstraat. Er is een ruit vernield en er zijn drie computerschermen en geld, ongeveer 200 euro, weggenomen.

Valkenswaard: Minimotoren weg na inbraak

In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een bedrijf aan De Vest. Het hekwerk is opengeknipt en een deur is opengebroken. Er verdwenen twee gele mini-quads van het merk Suzuki en een oranje mini-motor van het merk KTM.

Veldhoven: Politie zoekt getuigen van poging doodslag

De politie is op zoek naar getuigen van een poging doodslag. In het eerste persbericht van vandaag staat het bericht: Veldhoven: Verdachte van mishandeling aangehouden. Voorafgaand aan die mishandeling blijkt de aangehouden verdachte geprobeerd te hebben het slachtoffer van de fiets te rijden. Dat gebeurde rond 18.30 uur op de rotonde Valgaten Heemweg. Het slachtoffer fietste daar toen de verdachte met zijn auto op hem in kwam rijden. Het slachtoffer kon op tijd stoppen. De verdachte ondernam een nieuwe poging door de ander op de stoep te proberen aan te rijden. Verkeersborden verhinderden dat. Een derde poging mislukte omdat er verkeer aankwam. Het slachtoffer vluchtte naar het Meiveld waar hij later door de verdachte werd geslagen en geschopt. De politie wil graag in contact komen met mensen die gezien hebben dat een automobilist probeerde een fietser aan te rijden. Zij kunnen bellen met de gezamenlijke recherche Eindhoven, 0900 8844.