FNV

Voor de werknemers van GETRU betekent dit besluit dat zij met terugwerkende kracht fikse nabetalingen tegemoet kunnen zien door betere overwerkregelingen, weekendtoeslagen en uitkering bij ziekte.

Vanaf het begin heeft FNV Bondgenoten bezwaar gemaakt tegen de Login-cao. Jan Heilig: "Het is simpelweg een constructie waarmee werkgevers onder de TLN-cao uit kunnen komen en goedkoop uit zijn. De LBV heeft geen leden. Met vakbondswerk en belangenbehartiging heeft dit niets te maken."

Met de Login-cao ontduiken zo'n 24 werkgevers in het beroepsgoederenvervoer de cao die wordt afgesloten tussen werkgeversorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) en de vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Bedrijvenbond.

Onderzoek heeft uitgewezen dat GETRU zijn werknemers zonder medeweten lid heeft gemaakt van de LBV. Reden voor het Ministerie om aan te nemen dat er daadwerkelijk sprake is van het ontduiken van de TLN-cao en dat de handelswijze van de LBV op gespannen voet staat met Internationaal recht.

Volgens FNV Bondgenoten geldt voor de overige transportbedrijven die met de Login-constructie werken hetzelfde. Ook zij sloten een cao af zonder betrokkenheid van werknemers. De LVB heeft geen leden bij deze bedrijven. Vakbondsbestuurder Heilig rekent er op dat uiteindelijk ook de cao-dispensatie voor de andere transportbedrijven zal worden ingetrokken en de werknemers weer onder de betere TLN-cao gaan vallen.