3 e persbericht van donderdag 30 juni 2005

Eindhoven 30-06-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Winkeldieven aangehouden

Op de Emmasingel zijn donderdag om 16.25 uur een 27-jarige Poolse vrouw en een 34-jarige man uit Rotterdam aangehouden. De man en vrouw worden verdacht van winkeldiefstallen. Ze gedroegen zich verdacht in een kledingzaak in de binnenstad en werden dus in de gaten gehouden door beveiligingsmensen. De man en vrouw verlieten de winkel, ze hadden een plastic tas bij zich. De beveiligingsmedewerker zag dat ze die tas weggooiden onder een geparkeerde auto. De gewaarschuwde politie hield hen aan. In de weggegooide tas zaten negen parfums en acht T-shirts. De twee verdachten zijn de cel ingegaan.

Eindhoven: Politie ontdekt twee hennepkwekerijen in een woning

In een woning aan de Geldropseweg zijn donderdagmiddag twee hennepkwekerijen ontdekt. Op de tweede verdieping stonden 180 planten en op de zolderverdieping 136. De planten en de apparatuur zijn in beslag genomen. Er was met de elektriciteitsmeter geknoeid, de energiemaatschappij is ter plaatse geweest. De bewoner was niet aanwezig en wordt later gehoord.

Helmond: Fietsendief aangehouden

Op de Wesselmannlaan is donderdag om 19.30 uur een 16-jarige Helmonder aangehouden. Een beveiligingsmedewerker van het ziekenhuis zag de jongen met een afgesloten fiets weglopen. Hij hield de jongen aan en waarschuwde de politie. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Oirschot: Inbraak voorkomen?

De politie heeft donderdagmiddag op de Bestseweg twee mannen van 23 en 18 jaar oud uit Litouwen aangehouden. Een attente getuige zag de twee mannen tussen de woningen en in de achtertuinen lopen. Hij waarschuwde de politie die de twee aan een controle onderwierp. Ze bleken allerlei gereedschappen bij zich te hebben die gebruikt worden door inbrekers. Er is in de omgeving gekeken of er ingebroken was, maar er werd niets gevonden. De twee moesten na zes uren weer in vrijheid worden gesteld. Waarschijnlijk heeft de getuige door zijn alertheid een of meerdere inbraken voorkomen.