Gemeente Haarlem


29 juni 2005

189/2005
Gemeente Haarlem, het college van burgemeester en wethouders

Persbericht


ONDER EMBARGO TOT DONDERDAG 30 JUNI 2005,


16.00 UUR


De penning van verdienste van de gemeente Haarlem wordt uitgereikt aan:

Naam : de heer K. (Koen) Hofman

Functie : directeur Onderwijs Servicekantoor Kennemerland

Uitreiking door : burgemeester mr. J.J.H. Pop

Datum : 30 juni 2005

Tijd : vanaf 16.00 uur

Plaats van uitreiking : de Toneelschuur


Donderdag 30 juni reikt burgemeester Pop de penning van verdienste van de stad Haarlem uit aan de heer K. Hofman. Het college van B&W kent hem de penning toe vanwege zijn langdurige inzet voor de belangen van mensen met een verstandelijke beperking en de belangen van het (bijzonder) primair onderwijs in Zuid-Kennemerland. De heer Hofman verrichtte deze inzet geheel belangeloos naast zijn ambtelijke loopbaan bij de gemeente Haarlem en later bij het Onderwijs Servicekantoor Kennemerland (OSK).

De heer Hofman was van 1975 tot 1986 bestuurslid van de Cruquiushoeve. Sinds 1 juli 1986 is hij penningmeester van het bestuur van de stichting SIG en penningmeester van de Stichting Vrienden SIG. Stichting SIG is een organisatie in Haarlem voor wonen en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast was de heer Hofman van 1 juli 1986 tot 1 januari 2004 penningmeester van het bestuur van de stichting MDGG (sinds 1 januari 2004 MEE NwH), een organisatie die informatie, advies en ondersteuning geeft aan mensen die te maken hebben met een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke beperking, een chronische ziekte of een autistische stoornis.

Sinds half jaren zeventig is de heer Hofman zeer actief voor het (bijzonder) primair onderwijs in Haarlem. Hij was achtereenvolgens financieel adviseur, bestuurslid en penningmeester van de (voorganger van de) Vereniging voor Christelijk Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland (VCPO). Zijn activiteiten voor de VCPO eindigden op het moment dat hij directeur werd van het OSK (oktober 2002).

De penning wordt uitgereikt tijdens een bijeenkomst ter gelegenheid van het afscheid van de heer Hofman als directeur van het OSK. De heer Hofman maakt gebruik van de FPU-regeling.

sector Concernstaf
Eduard Terpstra, communicatieadviseur
023-5113147
ejterpstra@haarlem.nl

---- --