Fortis Bank

1b77a4.jpg

Published: 08:00 30.06.2005 GMT+2 /Source: FORTIS /BXS: FORB /ISIN: BE0003801181

Fortis koopt Dryden Wealth Management

Fortis en Prudential Financial, Inc. uit de Verenigde Staten* ondertekenden vandaag een overeenkomst voor de overname door Fortis van 100% van Dryden Wealth Management ('Dryden') voor een bedrag van ongeveer USD 104 miljoen (EUR 85 miljoen). Afhankelijk van toekomstige prestaties, kan een extra betaling tot USD 40 miljoen of EUR 33 miljoen, worden gedaan.

Dryden richt zich op de groeiende markt voor vermogende particulieren en biedt onshore en offshore discretionair vermogensbeheer en vermogensadvies in zeven grote financiële centra in Europa en Azië waaronder Londen, Amsterdam, Monte Carlo, Genève, Hongkong, Singapore en Taipei. Daarnaast heeft Dryden een private bank in Genève. De vermogensbeheerder heeft ruim USD 11 miljard (EUR 9 miljard) onder beheer en meer dan 400 mensen in dienst.

Karel De Boeck, CEO van Fortis Commercial & Private Banking: 'Deze overname past in onze strategie om de Commercial & Private Banking-diensten in 't bijzonder in Europa en Azië uit te breiden. Het netwerk van Dryden vormt een ideale aanvulling op onze private banking-activiteiten. Het zal ons in staat stellen om in het Verenigd Koninkrijk en in Monaco een platform voor wealth management op te bouwen en om onze bestaande positie te versterken, met name in Azië, in Zwitserland en Nederland. Wij heten het team van Dryden van harte welkom binnen Fortis.'

Carol Robbins, Voorzitter en CEO van Dryden, voegt hieraan toe: 'Wij zijn verheugd de ondertekening van deze overeenkomst te kunnen aankondigen. Het commitment van Fortis aan internationaal wealth management en private-banking biedt belangrijke kansen voor onze activiteiten, onze beleggingsspecialisten en onze cliënten Op termijn zal - door de unieke positionering van de Commercial & Private Banking activiteiten van Fortis- Dryden haar cliënten kunnen bedienen met een breder pakket kwalitatief hoogwaardige producten en diensten .'

In lijn met haar gedisciplineerde acquisitie beleid, verwacht Fortis vanaf 2008 een dubbelcijferig rendement op deze investering te behalen. Dryden wordt geïntegreerd in Fortis Commercial & Private Banking en zal vanaf 2006 onder de naam Fortis verder gaan. Tot die tijd zal Fortis het Dryden-merk in licentie voeren.

De transactie wordt gesloten onder de gebruikelijke voorwaarden, inclusief ontvangst van de vereiste goedkeuringen van toezichthouders. Het zal geen invloed van betekenis hebben op de solvabiliteit en nettowinst per aandeel van Fortis.

Perscontacten:

Brussel:


+32 (0)2 565 35 84
Utrecht:

+31 30 226 32 19
Investor Relations:

Brussel:


+32 (0)2 510 52 28
Utrecht:

+31 30 226 32 20

Bijlage

Dryden Wealth Management

Dryden Wealth Management, Ltd. is de internationale private bank van Prudential Financial, Inc. uit de Verenigde Staten (NYSE: PRU). Dryden biedt haar internationale (non-US) klanten een scala van onshore en offshore discretionair vermogensbeheer en vermogensadvies, evenals Private banking activiteiten door Dryden Bank SA, in Genève. Gericht op zowel particulieren als organisaties heeft Dryden, met het hoofdkantoor in Londen, vestigingen in zes andere financiële centra: Amsterdam, Monte Carlo, Genève, Hongkong, Singapore en Taipei. Voor meer informatie, kijk op www.dryden.com.

De bedrijven van Prudential Financial, Inc, met ongeveer USD 496 miljard beheerd vermogen (op 31 maart 2005), leveren wereldwijd diensten aan particuliere en institutionele klanten. Het omvat één van de grootste levensverzekeraars in de Verenigde Staten. De bedrijven bieden een breed gamma aan van producten en diensten, inclusief levensverzekeringen, gemeenschappelijke beleggingsfondsen, annuïteiten, dienstverlening en administratie inzake pensioenen, vermogensbeheer, securities brokerage, bankieren en trustactiviteiten, tussenpersonen inzake vastgoed en herplaatsingsdiensten. Voor meer informatie, kijk op www.prudential.com. *Prudential Financial, Inc uit de Verenigde Staten heeft geen band met Prudential plc. met hoofdkwartier in het Verenigd Koninkrijk.

Fortis

Fortis is een geïntegreerde financiële dienstverlener in bankieren en verzekeren. Met een marktkapitalisatie van EUR 28,7 miljard (31/05/2005) en circa 51.000 medewerkers behoort zij tot de 20 grootste financiële instellingen van Europa. In haar thuismarkt, de Benelux, neemt Fortis een toonaangevende positie in met een breed pakket financiële diensten voor haar particuliere, zakelijke en institutionele klanten. Vanuit de expertise in de thuismarkt ontplooit zij haar Europese ambities via groeiplatforms. Fortis opereert ook in geselecteerde activiteiten met een wereldwijd bereik. In specifieke Europese en Aziatische landen maakt zij met succes gebruik van haar knowhow en ervaring in bankverzekeren.

Fortis Commercial & Private Banking

De Commercial & Private Banking business van Fortis is een internationale dienstverlener die zich richt op zowel ondernemers en ondernemingen als op vermogende particulieren. Fortis biedt uiterst geavanceerde oplossingen voor wealth management en estate planning aan vermogende particulieren, hun families, bedrijven en vertegenwoordigers. De Private Banking & Trust-diensten van Fortis worden in een aantal Europese en Aziatische markten onder het MeesPierson merk geleverd.

Fortis is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Brussel en Luxemburg en heeft een gesponsord ADR programma in de Verenigde Staten. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Pdf versie van het persbericht