Gemeente Sneek


Creativiteitswedstrijd schoolkinderen Kurobe en Sneek Voor kinderen van basisscholen in Sneek en het Japanse Kurobe is een creativiteitswedstrijd uitgeschreven. Sneek en Kurobe herdenken in 2005 dat ze al 35 jaar een zusterband hebben. De creativiteitswedstrijd is bedoeld om de band tussen Sneek en Kurobe op een leuke en originele manier zichtbaar te maken. Zo'n wedstrijd is heel bijzonder want creativiteit leidt in West-Europa en Japan natuurlijk tot heel verschillende vormen. Het is interessant om te zien hoe die verschillen tot uiting komen, maar ook om te ervaren dat die verschillen verdwijnen als je op zoek gaat naar de gezamenlijke noemer. En die is: creatief kijken naar culturen aan de andere kant van de wereld.
De prijswinnende en andere werkstukken worden tentoongesteld in Sneek. Er wordt nog overlegd of het mogelijk is te in Kurobe te exposeren. Daarnaast is het de bedoeling een gezamenlijk boekje van de resultaten te maken, dat wordt uitgereikt aan de deelnemers en andere betrokkenen.
De wedstrijd voor kinderen is uitgeschreven door de werkgroep Japan van de gemeente. Het netwerk cultuureducatie
Sneek-Boarnsterhim-Wymbritseradiel heeft de wedstrijd vervolgens uitgewerkt voor de scholen voor primair onderwijs in Sneek. De kinderen van de basisscholen wordt gevraagd beeldend te laten zien:


1. Hoe kun je de wolken verven?

2. Hoe kun je een olifant laten springen?

3. Hoe bewaar je regen in een hete woestijn?
4. Hoe kun je de zee thuis laten zijn?

5. Hoe zorg je bij het eendjes voeren dat alle eendjes evenveel krijgen?

6. Hoe breng je de Hana waterval uit Kurobe naar Sneek en het Sneekermeer naar Kurobe?

© copyright 2005 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 29-6-2005