Gemeente Wijk bij Duurstede

Revitalisering bedrijventerrein Broekweg van start

De revitalisering van bedrijventerrein Broekweg gaat van start. Donderdag 22 juni jl. kwamen ondernemers en eigenaren van gebouwen van het bedrijventerrein in de raadzaal van het gemeentehuis bij elkaar voor een startbijeenkomst. Symbolisch stonden er borden met `werk in uitvoering' en een etalagepop in werkkleding met de schop in de hand in de zaal. Om uit te drukken dat er nu écht werk wordt gemaakt van de revitalisering van bedrijventerrein Broekweg.

Na een korte inleiding door wethouder Smudde en de voorzitter van de Industriekring Wijk bij Duurstede, de heer Mast, kreeg de door de gemeente aangetrokken projectleider, Bert Koning van De Koningsstal InfraCare, het woord. Hij blikte terug op het onderzoek dat enkele jaren geleden is uitgevoerd door Oranjewoud en de knelpunten die hieruit naar voren zijn gekomen. Ook keek hij in de toekomst.

Beeldkwaliteitsplan
Wat staat er dit jaar te gebeuren? Allereerst wordt een concept beeldkwaliteitsplan opgesteld. In dit plan worden afspraken in woord en beeld opgenomen over bijvoorbeeld bestratingen, meubilair, bewegwijzering, verlichting, hekwerken, reclame-uitingen, groen en kunst. Afspraken kunnen ook gelden voor eigen erf.

Inbreng ondernemers
Het bedrijventerrein wordt vervolgens in blokken verdeeld. En per blok worden in september 2005 het concept beeldkwaliteitsplan en het revitaliseringsplan voor dat blok besproken. De ondernemers kunnen hun reacties op de plannen geven. Na verwerking van de reacties worden de aangepaste plannen met de individuele bedrijven besproken. Als alles volgens planning verloopt vinden deze gesprekken in december 2005 plaats.

Servicepunt
Voor vragen over de revitalisering van bedrijventerrein Broekweg kunt u contact opnemen met mevrouw Boonman van het servicepunt revitalisering, tel. 0343 - 595 582. Zij is bereikbaar op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur.

U kunt uw vragen ook via e-mail stellen:
revitalisering@wijkbijduurstede.nl.
Binnenkort verschijnt de eerste nieuwsbrief over dit project.

Geplaatst op: 29-06-2005 12:51:11