Korps Landelijke Politiediensten

Diabeticus aangezien voor dronken bestuurder

Driebergen 30-06-2005 - De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten hield woensdag 29 juni 2005, om 20.50 uur een man aan die op de rijksweg A2 ter hoogte van Nieuwegein verkeersgevaarlijk gedrag vertoonde. Hij reed in op een motoragent en werd geboeid afgevoerd naar het politiebureau. Onderweg raakte de man onwel en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar stelde men vast dat de man diabetes had en een hypo had gekregen.

Diverse weggebruikers meldden bij de Meldkamer van het KLPD dat de man slingerend reed en het overige verkeer ernstig in gevaar bracht. De bestuurder vertoonde alle syptomen van iemand die zwaar onder invloed van alcoholhoudende drank reed. Hij verliet op het laatste moment de A2 via de afrit Nieuwegein. Op deze afrit reed hij in op een politiemotorrijder die hem een stopteken gaf. De agent kon op het laatste moment wegspringen. Zijn collega trok daarop zijn vuurwapen, waarop de man zijn voertuig op het laatste moment tot stilstand bracht. Hierop volgde de aanhouding.

Tegen de 41-jarige man uit Mierlo man is proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Aan het Centraal Bureau Rijvaardigheid, divisie vorderingen, zal een mededeling worden gedaan, die mogelijk kan leiden tot het ongeldig verklaren van het rijbewijs.

Het verkrijgen of houden van een rijbewijs van mensen met diabetes is aan strenge regels gebonden. Als diabetici zich goed voorbereiden, concrete informatie aanleveren aan het CBR en hun diabetes goed onder controle houden, kunnen zij veilig deelnemen aan het verkeer.