Gemeente Arcen en Velden


P E R S B E R I C H T mei 2005

Fiets mee met de `Niederrheinischer Radwandertag'

Op zondag 3 juli 2005 vindt, vanaf 10.00 uur, voor de 14e keer de internationale fietstocht `Niederrheinischer Radwandertag' plaats. Vanuit 75 startplaatsen in het Nederlands-Duitse grensgebied kunnen er fietstochten gemaakt worden. Deze tochten variëren in lengte en leiden langs de mooiste plekjes door Noord- en Midden-Limburg en de aangrenzende `Niederrhein'-regio. Deelname is gratis!

Er is een ruime keuze aan routes. In totaal zijn er door de diverse toeristische organisaties en de ADFC (Allgemeiner Deutscher Fahrrad-Club) 62 schitterende routes uitgestippeld. Voor de minder getrainde fietsers zijn er al routes met een lengte van 25-30 kilometer. Wie vaker op het `stalen ros' rondtoert zijn er routes met een lengte van 60-70 kilometer. Alle routes zijn op meerdere plaatsen met elkaar verbonden, zodat er voor de goed getrainde toerrijders tochten van meer dan 100 kilometer te maken zijn. Daar de routes zowel door Noord- en Midden-Limburg als door de aangrenzende Duitse `Niederrhein'-regio leiden, is het heel eenvoudig om de fietstocht een internationaal tintje te geven. Dus paspoort of identiteitskaart niet vergeten mee te nemen.

In Noord-en Midden-Limburg kan op 10 plaatsen de startkaart afgehaald worden. Vanaf deze startpunten leiden de routes naar weerszijden van de grens. Onderweg zijn er tal van activiteiten georganiseerd. Behalve de deelname aan een tombola, met mooie prijzen, zijn er ook drankjes en hapjes tegen schappelijke prijzen verkrijgbaar en zorgt o.a. muziek voor de vrolijke noot. Derhalve voor jong en oud, klein en groot, een uniek fietsevenement door een grenze(n)loos `groene' regio. Voor nadere informatie over de `Niederrheinischer Radwandertag' is een bezoekje aan een van de VVV-kantoren in Noord- en Midden-Limburg voldoende. Of neem een kijkje op www.krefeld.de/radwandertag.