Politie Zeeland


---


O-3652-2005 Bekraste auto, Goes

Op de Oostwal in Goes is gistermiddag tussen 14.00 en 16.00 uur een geparkeerde auto bekrast.
Een schadebedrag is niet bekend.


O-3653-2005 Diefstal uit auto, Burgh Haamstede

Op de Daleboutsweg in Burgh Haamstede is zaterdag tussen 00.00 uur en 09.30 uur ingebroken in een geparkeerd staande auto.
Uit de auto werd een radio/navigatiesysteem weggenomen met een onbekende waarde.


Z-3654-2005 Onder invloed, Zeeuwsch Vlaanderen

In Sluis, op de Singel, is zaterdagavond rond 23.45 uur een 44-jarige vrouw uit Oostburg betrapt op het rijden onder invloed.
Zij reed over voornoemde weg toen zij gecontroleerd werd door de politie.Uit een blaastest bleek dat de vrouw bijna vier keer zoveel had gedronken dan is toegestaan. Haar rijbewijs werd ingevorderd en de vrouw mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.
Ook in Retranchement, op de Zwinstraat, werd iemand betrapt die met drank op achter het stuur gestapt was. Een 28-jarige man uit Leuven (Belgie) kreeg een rijverbod van twee uur, omdat hij teveel gedronken had. Ook kreeg hij een bekeuring mee naar huis.


Z-3654-2005 Onder invloed, Oosterscheldebekken

In Kamperland, op de Nieuweweg, werd een 40-jarige man uit Roosendaal betrapt op het rijden onder invloed.
De man reed, zaterdagavond rond 21.41 uur, over voornoemde weg toen hij werd gecontroleerd door de Zeeuwse politie. Uit een blaastest bleek dat hij teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van een uur en een bekeuring mee naar huis.
Ook in 's-Heerenhoek, op de Stoofweg, werd een "dronken" automobilist betrapt.
Een 30-jarige man uit de gemeente Borsele werd rond 01.57 uur gecontroleerd en moest een blaastest ondergaan. Hieruit bleek dat hij bijna drie keer zoveel had gedronken dan is toegestaan. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.
Eveneens op de Stoofweg in 's-Heerenhoek kreeg een Franse automobilist een rijverbod van een uur.
De 42-jarige man was, rond 02.22 uur vannacht, met teveel drank op achter het stuur gestapt en kreeg een bekeuring.
In 's-Heer Arendskerke, op de Oude Rijksweg, werd een 46-jarige Middelburgse automobilist betrapt op rijden onder invloed.
Hij werd, rond 03.27 uur vannacht, gecontroleerd en moest een blaastest ondergaan. Hieruit bleek dat hij teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en een bekeuring. Dezelfde man werd even later nogmaals betrapt toen hij was gaan rijden tijdens het opgelegde rijverbod. Hiervoor wordt eveneens proces-verbaal opgemaakt.
Ook in 's-Heer Arendskerke, maar dan op de Nieuwe Rijksweg, werd een beschonken automobilist betrapt.
Dit keer betrof het een 65-jarige Vlissinger die rond 03.29 uur een blaastest moest ondergaan. Hij kreeg een rijverbod van een uur en een bekeuring.
In Kats, op de N256 werd een 35-jarige automobilist betrapt op het rijden onder invloed. Hij kreeg, omstreeks 03.00 uur een rijverbod van twee uur en een bekeuring.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.