Politie Zaanstreek-waterland


13:13 01-JUL-05
loc.: WORMERVEER, PROV WEG W'ZN-W'GRAFTDK

Vermoedelijk "black-out" oorzaak ongeval

Een 58-jarige man uit Wormerveer reed vanuit de richting Marken-Binnen over de Prov.weg. Daar hij vermoedelijk een black-out kreeg, stuurde hij zijn voertuig onbewust naar links. Hierbij kwam hij in aanrijding met een personenauto die hem op dezelfde weg tegemoet kwam. De bestuurdster, een 70-jarige vrouw uit Zaandijk, werd ter voorkoming van erger letsel door de brandweer uit haar voertuig geknipt. Zij werd, evenals de Wormerveerder, met onbekend letsel overgebracht naar het ZMC.

21:50 01-JUL-05
loc.: WORMERVEER, PIET KUIPERLAAN

Man vast in maaimachine

Op een van de voetbalvelden van Blauw-Wit (W) zat een 67-jarige man uit Zaandijk met zijn linkervoet vast in de maaimachine die achter een tractor gekoppeld zat.
De man verklaarde dat hij van de tractor afstapte en hierbij de versnellingspook raakte waardoor de
tractor naar voren schoot. Hij werd hierdoor weggeduwd en kreeg vervolgens de maaimachine over zich heen. Hierdoor sloeg zijn voet vast in het maaigedeelte. Hij heeft ongeveer anderhalf uur zo gelegen voordat er hulp kwam van omstanders die de politie in kennis stelden.
Door de brandweer is de voet van de man uit de maaimachine gehaald. Daarna werd hij met een gekneusde voet en schaafwonden op beide benen door een ambulance overgebracht naar het ZMC.

22:56 01-JUL-05
loc.: LANDSMEER, GEHELE GEMEENTE

Bromfietscontrole

Met twee motorfietsen werd de gehele middag en avond toezicht gehouden op het bromfietsverkeer. Het leek al wat rustiger dan vorige week vrijdag; de plaatselijke jeugd weet inmiddels al goed, dat er regelmatig wordt gecontroleerd.
Er werden vijftien p.v.'s uitgeschreven voor:
- constructiesnelheid (6)
- rijden zonder helm (3)
- rijden op fietspad (1)
- negeren rood licht (2)
- parkeren op gehandicaptenplaats (1)
- rijden door grasperk (1)
- niet hebben van een bromfietscertificaat (1)

00:41 02-JUL-05
loc.: MONNICKENDAM, PIEREBAAN

Onwel na gebruik GHB

Een 22-jarige Monnickendammer werd onwel nadat hij GHB had gebruikt. Hij werd door vrienden bij kennis gehouden en later per ambulance overgebracht naar het Waterlandziekenhuis.
Later is de politie nog langs het ziekenhuis geweest om te informeren naar zijn toestand. Zijn ouders waren inmiddels gearriveerd en de man was stabiel, al lag hij helemaal 'out'.

05:24 02-JUL-05
loc.: PURMEREND, GILDEPLEIN

Taxichauffeur beroofd van portemonnee

Een 27-jarige taxichauffeur uit Purmerend was gestopt op de Overlanderstraat thv de inrit naar het oude politiebureau Gildeplein.
Daar zag hij twee jongens zwaaien. Eén van de jongens nam plaats op de bijrijderstoel, de ander
bleef aan de bestuurderskant staan. Vervolgens hebben zij de man in zijn taxi beroofd van zijn
portemonnee en zijn weggerend richting de Haarspitstraat. Even later hoorde de taxichauffeur een scooter wegrijden.
Diverse eenheden hebben nog gezocht in Purmerend, echter zonder resultaat.

17:17 02-JUL-05
loc.: ZAANDAM, JAGERSPLAS / DE GOUW / ZUIDERVAART / DE WATERING
Vaarsurveillance
Tussen 13:00 uur en 16:30 uur werd met de politieboot op genoemde wateren gesurveilleerd.
Gezien het weer, lichte regenval, was het rustig met jeugdigen met snelle boten.
Echter, een 14 jarige jongeman vond het nodig om met 40 km/u over de Gouw te Zaandam te varen. Dat leverde hem twee bekeuringen op, een voor te snel varen (40 km/u waar 6 km/u is toegestaan) en een voor het varen in een snelle motorboot terwijl hij nog geen 18 jaar is.
Door de vele vissers werd er veel gesnoekt. Twee vissers visten met levend aas en een visser
viste zonder vergunning van de rechthebbende. Allen zijn bekeurd.
In totaal 24 vissers gecontroleerd op de juiste vergunningen en aas.
Door omwonende en vissers werd de controle zeer op prijs gesteld.

18:21 02-JUL-05
loc.: ZAANDAM, PANNEROODSTRAAT

Vrouw aangehouden na poging diefstal portemonnee

Een 49-jarige vrouw uit Zaandam werd aangehouden en in verzekering gesteld nadat zij gepoogd had om van een 77-jarige vrouw een portemonnee te stelen. Bij de fietsenstalling naast de Meerpaal stond de verdachte op de aangeefster te wachten. Zij vroeg haar of zij 50 cent kon wisselen. Aangeefster wilde dit wel en pakte haar portemonnee. Hierop greep de verdachte de portemonnee vast en trachtte het uit de handen van aangeefster te trekken. Met moeite kon de vrouw haar portemonnee weer terug trekken. De verdachte fietste hierna weg in de richting van de Albert Heijn. De (bekende) verdachte werd even later in haar woning aangehouden.

00:53 03-JUL-05
loc.: PURMEREND, BERNARD ZWEERSSTRAAT

Twee auto's beschadigd bij brand

Na de melding waren collega's snel ter plaatse maar toen stond een bestelbus al volledig in brand. Naast de bus stond een personenauto die inmiddels ook al vlam gevat had. De brandweer bluste de auto's en de eigenaars zijn verwezen voor het doen van aangifte terzake brandstichting.

01:37 03-JUL-05
loc.: VOLENDAM, JULIANAWEG

Onduidelijke oorzaak bij vechtpartijtjes

Rond half twee liep discotheek de Movies te Volendam leeg zodat er veel volk op straat liep. Plotseling werd er gerend, getrokken en geslagen door discotheekbezoekers. Toedracht
onduidelijk. Daar er her en der knokpartijtjes met behulp van andere eenheden middels minimaal geweld de orde hersteld. Een 19-jarige Purmerender werd aangehouden daar hij zich recalcitrant ophield en herhaaldelijk collega's lastig viel. Nadat de rust was weergekeerd werd hij heengezonden met een bekeuring van E 100,-.
De collega's werden op correcte wijze terzijde gestaan door beveiligingspersoneel van Connexxion.

03:18 03-JUL-05
loc.: MONNICKENDAM, NIEUWENDAM
Rijbewijs kwijt
Een 28-jarige vrouw uit Broek in Waterland moest haar rijbewijs inleveren nadat bij een controle bleek dat zij teveel had gedronken. Na aanhouding blies zij aan het bureau 710 ugl. Ook een rijverbod van acht uur en een p.v. vielen haar ten deel.

03:20 03-JUL-05
loc.: VOLENDAM, GEHELE PLAATS
Controle horeca
Bij een controle met de brandweer werden in twaalf gelegenheden in Volendam geen bijzonderheden aangetroffen.

04:27 03-JUL-05
loc.: ZAANDAM, WILHELMINAKADE
Pech bij vlucht
Een 23-jarige Purmerender rende weg bij collega's die hem bekeurden in verband met wildplassen. Hij rende echter zo hard dat hij zo'n 150 meter verderop andere politiemensen niet zag staan en hen recht in de armen liep. Met gepaste dwang werd hij teruggebracht naar de collega's om de bekeuring af te maken. Daar realiseerde hij zich dat zijn ontsnappingspoging niet gelukt was en beledigde hij politiemensen. Vervolgens werd hij aangehouden.

05:15 03-JUL-05
loc.: ZAANDAM, WESTZIJDE
Vernieler aangehouden
Een 29-jarige man uit Zaandam schopte twee reclameborden voor Dirk van den Broek kapot, juist terwijl de politie voorbijreed. De man aangehouden en over laten brengen naar het bureau waar hij
ter ontnuchtering werd ingesloten.

06:30 03-JUL-05
loc.: ZAANDAM, E HEIMANSSTRAAT
Politie voorkomt dat man van dak springt
Naar aanleiding van relatieproblemen dreigde een 21-jarige man van het dak van de flat te springen.
De omgeving werd afgezet en via de brandweer een springkussen geregeld. Omstreeks 08.50 uur zagen twee professionele politieonderhandelaars kans de man te bewegen zich op de galerij te laten zakken. Na een goed gesprek aan het bureau is de man weer naar huis gegaan.


. Zaanstreek-Waterland Persdagrapport : zondag 3 juli 2005
. Kabinet Korpsleiding Samenstelling : Martin Eijben, 075-6271220
( Sectie Communicatie Piket : Martin Eijben, 0900-8844
E-mail : com@zaanstreek.politie.nl
---


---- --