1e persbericht van maandag 4 juli 2005

Eindhoven 04-07-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Hennepkwekerij opgerold

In een woning aan de Jupiterstraat zijn zondag om 18.40 uur een 33-jarige vrouw, de bewoonster, en een 35-jarige man uit Den Haag aangehouden. Dat gebeurde nadat in de woning een hennepkwekerij met 150 planten was gevonden. Er was ook met de elektriciteitsmeter geknoeid. Het energiebedrijf is ter plaatse gekomen. De vrouw is ingesloten en de man is na verhoor in vrijheid gesteld.

Eindhoven: Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

Een 52-jarige Eindhovense automobilist moest zondagavond zijn rijbewijs inleveren nadat hij om 21.00 uur op de Wal betrapt was op het rijden onder invloed. De man blies een promillage van ruim 1,95. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man valt ex-vriendin lastig

In Woensel is zondag om 23.30 uur een 48-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man was zondagavond steeds aan de voordeur van zijn ex-vriendin gekomen en duwde dan langdurig op de deurbel. Hij belt haar ook regelmatig in de nacht op. Toen de politiemensen in haar woning waren belde hij weer aan. Hij is aangehouden en voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Verdachten van diefstal fiets aangehouden

Op de Vonderweg zijn zondag rond 21.15 uur twee Eindhovenaren van 44 en 49 jaar aangehouden. Het duo wordt verdacht van het stelen van een fiets vanaf het Begijnenhof eerder die avond. Getuigen zagen dit en waarschuwden de politie, die op zoek ging naar de verdachten. Beide mannen zijn voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor zijn ze naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie houdt man aan in gestolen auto

Op het Stationsplein is maandagochtend rond 4.25 uur een 30-jarige man uit Eindhoven aangehouden in een gestolen personenauto. De auto werd op zondag weggenomen uit Gemert. De politie dacht dat hij onder invloed was van verdovende middelen en liet een bloedproef afnemen. Verder bleek bij fouillering dat de man 16 kleine zakjes bij zich had met daarin vermoedelijk harddrugs. De politie onderzoekt de gevonden stof. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Auto gestolen

Maandag tussen 8.15 en 8.30 uur is vanaf een bouwplaats op het Winkelcentrum Woensel een grijze Volkswagen Transport, bestelauto, met het kenteken 30-VX-LS weggenomen. De sleutels van de auto zijn uit de tas van de gebruiker gehaald. De tas stond in een bouwkeet. In de auto lag gereedschap.

Helmond: Naakte man aangehouden

In zijn woning in Helmond is zondag rond 21.00 uur een 60-jarige man aangehouden. Hij zou naakt voor de raam hebben gestaan. Diverse buurtbewoners, waaronder ook kinderen, zagen de man staan en waarschuwden de politie. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Helmond: Man na vernieling ruit aangehouden

In het Elkerliekziekenhuis is zondag om 18.20 uur een 23-jarige man uit Maastricht aangehouden. De man zou even daarvoor bij een woning aan De Waart de ruit van een voordeur hebben ingeslagen. Omdat hij daarbij gewond was geraakt ging hij naar het ziekenhuis. Daar werd hij aangehouden. De oorzaak van de ruzie die voorafging aan de vernieling ligt waarschijnlijk in een familiekwestie. De man kon na verhoor weer naar huis.

Best: Man verzet zich tegen aanhouding na bedreiging agent

Op de Hoofdstraat is maandag rond 00.50 uur een 34-jarige man uit Best aangehouden. Hij schold een agent uit en bedreigde hem met de dood. De man werd hierop in de boeien geslagen. Hij verzette zich hevig en probeerde een agent een kopstoot te geven. Met gebruik van de wapenstok is het gelukt om de verdachte aan te houden. De man is voor verder onderzoek in de cel gezet.

Best: Snelheidscontrole

Maandag tussen 7.40 en 10.00 uur is op de Oirschotseweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 1305 passanten reden er 105 te hard. De snelste reed 74 km/u. 50 is toegestaan.

Waalre: Meisje gewond bij verkeersongeval

Een achtjarig Eindhovens meisje is zondag om 14.45 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Hutdijk. Het meisje fietste samen met haar ouders over de Hutdijk. Door onbekende oorzaak kwam het meisje ten val. Een tegemoetkomende vrouw op een solex, 25 jaar oud uit Bakel, kon het gevallen meisje niet ontwijken en reed over haar heen. Het meisje is met onbekende verwondingen in het Catharinaziekenhuis opgenomen.

Waalre: Bouwmaterialen weggenomen

Vanaf een bouwterrein aan de Heistraat zijn in het afgelopen weekend 21 pakken spouwplaten, een kozijn en een deur weggenomen. Het hek dat om het terrein staat is opengemaakt.

Veldhoven: Verdachte van huiselijk geweld aangehouden

Op het politiebureau in Veldhoven is zondag rond 20.00 uur een 37-jarige man uit die plaats aangehouden. Hij zou eerder die avond zijn 37-jarige ex-vrouw in haar woning in Veldhoven hebben geslagen en met de dood hebben bedreigd. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.