Golden Bytes mobiele partner van MTVs Nickelodeon in Azië


04.07.2005 / 12:56 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Golden bytes

Medio augustus kan het jeugdige publiek van Nickelodeon zelf bepalen wat in de nieuwe televisieshow U-pick Live te zien zal zijn. Elk weekend zal de twee en een half uur durende show te zien zijn op Nickelodeon Azië, onderdeel van MTV Azië. De kijkers kunnen actief deelnemen door middel van live polls, live chats, het aanvragen van favoriete muziekvideos en prijsvragen om kans te maken op exclusieve prijzen.

Het Golden Bytes SMS2screen Graphic System geeft kijkers de mogelijkheid hun stem te laten gelden en de resultaten via graphics te volgen die in beeld verschijnen. U-pick zal als eerste in Azië deze technologie toepassen op een kindertelevisieprogramma en daarmee de kijker een compleet nieuwe vorm van interactieve televisie te laten ervaren.

Golden Bytes is zeer verheugd met de mogelijkheid samen met Nickelodeon in Azië op grote schaal haar mobiele interactieve diensten te kunnen exploiteren. Onze meest recente mobiele applicaties maken het mogelijk, dat jeugdige kijkers in Azië voor het eerst kunnen meebeslissen wat ze op televisie te zien krijgen aldus Willem Campagne, Managing Director van Golden Bytes Interactive Pte Ltd.

Nickelodeon is de eerste interactieve televisiezender in Azië waar kijkers een directe band zullen hebben met hun favoriete programmas. Nickelodeon biedt op basis van deze technieken adverteerders binnenkort meetbare 1-op-1 communicatie buiten het traditionele televisiekanaal om. Zoals The Wall Street Journal recent berichtte, zijn televisiestations naarstig op zoek naar manieren om adverteerders aan het medium televisie te binden. MTV lijkt in deze trend samen met Golden Bytes wereldwijd voorop te lopen.

Golden Bytes Interactive is een samenwerking tussen Golden Bytes International en MIG (Mobile Interactive Group UK) en heeft begin dit jaar haar eerste kantoren geopend in Singapore en Maleisië. Onder leiding van Willem Campagne bestaat het Golden Bytes team in Azië uit 7 fulltime krachten.

Golden Bytes International BV
Golden Bytes is gespecialiseerd in het ontwikkelen, implementeren en exploiteren van mobiele interactieve services in het bijzonder gerelateerd aan media. Golden Bytes is marktleider in betaalde sms-berichten en biedt oplossingen op alle gebieden van mobiele interactieve services; Mass SMS voting, SMS en MMS to screen, SMS en MMS marketing, TV graphical solutions, IVR, Java Portals en content licensing en distributie. Golden Bytes heeft met vrijwel alle Europese en vele internationale mobiele operators directe dan wel indirecte connecties. De Golden Bytes Groep is inmiddels gevestigd in Nederland, België, Duitsland, Spanje, Singapore, Maleisië en op Curaçao.