Praktijk Onderzoek Bloembollen en Bolbloemen


Boomteelttechniekbeurs 2005 groot succes 23 juni 2005

De Boomteelttechniekbeurs van 22 en 23 juni jl. in het Brabantse Haaren is een groot succes geworden. In totaal bezocht zon 4000 bezoekers dit evenement ondanks de tropische temperaturen. Alle noviteiten op het gebied van mechanisatie voor de boomkwekerij waren te zien op de terreinen van de gastbedrijven van M. van den Oever, van Kempen, van de Wiel en Burgmans.

Sterk punt van de dagen was vooral dat de bezoekers de apparatuur veelal in werking konden zien in de dagelijkse werkomgeving. De grote diversiteit en variatie van het aanbod in producten en diensten maakte dat er veel te halen was voor iedereen die met bomen te maken heeft. Naast de succesvolle praktijkdemonstraties was er een groot aantal stands en konden bezoekers in workshops en excursies kennisnemen van de vele nieuwe ontwikkelingen op hun vakgebied. Daarbij was de belangstelling voor geïntegreerde ziektebestrijding zeer groot.

Meer dan 700 bezoekers maakten gebruik van de gelegenheid om hun spuitlicentie te verlengen, door een drie-urig bezoek aan deze dagen te brengen.
De beurs was het resultaat van een nauwe samenwerking tussen DLV, PPO en het bedrijfsleven.

Om vernieuwing in de boomkwekerij te stimuleren werd de Tree Valley Innovation Award uitgereikt aan de meest vernieuwende inzending in de categorieën: boomkwekers, standhouders vollegrond en standhouders containerteelt. Paul Rüpp, gedeputeerde Ruimtelijke ordening van de provincie Noord-Brabant heeft de awards en bijbehorende geldprijzen op woensdag uitgereikt.