Gemeente Culemborg

Team Communicatie
Ridderstraat 250
4101 BK Culemborg
Telefoon 0345 ­ 477720/477721

PERSBERICHT Culemborg, 1 juli 2005 Gemeente geeft subsidie voor jeugdgemeenteraad
Culemborg krijgt een jeugdgemeenteraad. Met een eenmalige subsidie van de gemeente en de hulp van bestuurders, raadsleden en ambtenaren gaan 30 leerlingen van het voortgezet onderwijs in Culemborg (Lek en Linge, Koningin Wilhelmina College) aan de slag. Tijdens het zogenoemde debat3daagse van 5 t/m 7 oktober 2005 praat de jeugdraad in het Oude Stadhuis over vier thema's.
Interculturele saamhorigheid in Culemborg;
Jongeren en cultuur;
Jongerenparticipatie in Culemborg;
Sport en verkeersveiligheid.
Er worden commissies gevormd, er vinden commissievergaderingen plaats en op vrijdag 7 oktober wordt een plenaire raadsvergadering georganiseerd. Dan behandelt de jeugdraad de voorstellen van de commissies.
Het idee om een lokale debat3daagse te organiseren is afkomstig van de Gelderse jongerenorganisatie In Spe en Lek en Linge. In Spe Organisatie voor jongeren dialoog en politiek Gelderland wil de politieke bewustwording en maatschappelijke participatie bij jongeren stimuleren. Dit gebeurt vooral door samenwerking met scholen en overheden te zoeken. Vorig jaar initieerde In Spe een provinciaal debat. Toen is het idee ontstaan dit ook op gemeentelijk niveau te doen.