Politie Limburg-Noord

Politie lost reeks van straatroven en inbraken op na arrestatie van 4 jongeren
Datum: 04-07-2005
Tijd bericht: 09:23
Plaats: Venlo
De politie heeft 4 jongeren aangehouden op verdenking van straatroof, diefstal en inbraak. Op 7 juni is de eerste verdachte aangehouden en op 14 juni is een drietal verdachten aangehouden. Het onderzoek is inmiddels afgerond.

De vier jongens van 15 (1x) en 17 jaar (3x) die op 7 en 14 juni zijn aangehouden worden verdacht van een zevental straatroven in de maanden maart en april in het gebied tussen Lottum en Swalmen. Het groepje heeft in wisselde samenstelling meerdere tasjesroven gepleegd. Ze worden daarnaast ook verdacht van diverse inbraken in woningen, bedrijven, schuurtjes en tuinhuisjes. Ze hebben getankt zonder te betalen, een bromfiets en een motor gestolen en ze worden verdacht van verboden wapenbezit; wurgstokjes. De vier jongens moeten zich voor hun daden verantwoorden voor de kinderrechter.

Het toenemende aantal tasjesroven in Venlo was begin dit jaar aanleiding voor de politie om een onderzoek op te starten. In de loop van het onderzoek bleek dat een groep jongeren uit Venlo verdacht werd van deze feiten.