Gemeente Aalten


04-07-2005
AFBOUW FINANCIELE TEGEMOETKOMING VERVOERSVOORZIENINGEN WET VOORZIENINGEN GEHANDICAPTEN.

AFBOUW FINANCIELE TEGEMOETKOMING VERVOERSVOORZIENINGEN WET VOORZIENINGEN GEHANDICAPTEN.

Tot dusver verstrekte de gemeente Aalten, eventueel in combinatie met een pasje voor de Regiotaxi, een aanvullende financiële tegemoetkoming voor leefkilometers van de Wet Voorzieningen Gehandicapten (het zogenaamde forfaitaire bedrag).

Wellicht hebt u uit de krant of anderszins al vernomen dat de financiële situatie van de gemeente Aalten er toe leidt de uitgaven kritisch te beoordelen en heeft de Raad helaas moeten besluiten een aantal voorzieningen te verminderen of te beëindigen.

Bij het besluit over de financiële tegemoetkoming van de WVG heeft de Raad mede overwogen dat de gemeente Aalten, door de verstrekking van een pasje voor de Regiotaxi, reeds aan haar zorgplicht voldoet. Daarom heeft de Raad van de gemeente Aalten in de vergadering van 28 juni 2005 besloten de financiële tegemoetkoming van de WVG te beëindigen.

Voor personen, die op medische gronden geen gebruik kunnen maken van de Regiotaxi, blijft de mogelijkheid van een financiële tegemoetkoming bestaan.

De financiële tegemoetkoming wordt in drie stappen afgebouwd en wel als volgt:
Per 1 januari 2006 wordt het huidige bedrag met 1/3 deel verlaagd. Per 1 april 2006 wordt het huidige bedrag met 2/3 deel verlaagd. Per 1 juli 2006 wordt de financiële tegemoetkoming geheel beëindigd. Begin juli ontvangt iedere ontvanger een brief met bovenstaande informatie.
Over de juiste bedragen die in de verschillende situaties van toepassing zijn, worden de ontvangers ervan in oktober a.s. nader geïnformeerd.

Indien u destijds, bij het indienen van uw aanvraag voor een vervoersvoorziening, hebt besloten geen gebruik te maken van het pasje voor de Regiotaxi, maar alleen de financiële tegemoetkoming wilde ontvangen, dan kunt u nu alsnog kenbaar maken dat u een dergelijke pas wilt ontvangen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het loket Zorg en Inkomen, tel.0543-493364