Volker Wessels Stevin NV

Reinaerdt Deuren versterkt positie in Duitsland
Haaksbergen, 4 juli 2005 - Reinaerdt Deuren neemt de Duitse deurenfabriek EDCO over. Deze in Saterland gevestigde fabriek is gespecialiseerd in brandwerende en rookwerende deuren en puien en beschikt over vrijwel alle testrapporten voor de Duitse markt. Met een omzet van circa 7,5 miljoen euro per jaar is de fabriek een goede aanvulling op het portfolio van Reinaerdt Deuren. Financiële details over de transactie worden niet bekendgemaakt.

Met het verwerven van EDCO verstevigt Reinaerdt Deuren zijn positie op de Duitse utiliteitsmarkt. Heino Ufkes, directeur van Reinaerdt Deuren: "Het productenpakket van de nieuwe combinatie staat in de top drie van de Duitse utiliteitsmarkt. Voor de Nederlandse markt biedt deze overname ook voordelen. Naast het omvangrijke pakket van brandwerende deuren kan Reinaerdt nu de geteste 30 en 90 minuten brandwerende massief houten glasdeuren en puien op de markt aanbieden."

Reinaerdt Deuren is een werkmaatschappij van het bouwconcern VolkerWessels. De onderneming is gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren, leveren en (eventueel) monteren van maatwerkdeuren voor uiteenlopende utiliteitsprojecten. Hiernaast produceert het bedrijf deuren voor de woningbouw. Met de productie van bijna een half miljoen deuren en montagekozijnen per jaar is Reinaerdt Deuren één van de grotere fabrikanten in Europa.