MOJO CONCERTS
http://www.mojo.nl

MOJO: Roxy Music weer samen on tour

Mojo Concerts, Delft, 13 april 2005

ROXY MUSIC WEER SAMEN ON TOUR

Roxy Music staat op dinsdag 5 juli in de Heineken Music Hall voor een eenmalig concert. De band, bekend van hits als 'More Than This' en 'Jealous Guy' gaat na lange tijd weer on tour. Bij het concert in de Heineken Music Hall zijn oorspronkelijke bandleden Bryan Ferry, Phil Manzanera, Andy Mackay and Paul Thompson aanwezig. De kaartverkoop begint aans taandevrijdagom10.00uur.

Met hun muzikale wortels in de artrock van de jaren zestig moest popmuziek in de ogen van de bandleden van Roxy Music toch vooral heel kunstzinnig verantwoord zijn. Dat leverde begin zeventiger jaren een aantal minder toegankelijke platen op. Pas nadat toetsenist Brian Eno de band verliet ging Roxy Music onder leiding van zanger Bryan Ferry wat meer de popkant op waardoor ook het grote publiek werd bereikt.

De grootste hits van de band waren 'More Than This', 'Let's Stick Together', 'Love Is The Drug' en 'Jealous Guy', een ode aan John Lennon, opgenomen vlak nadat hij was vermoord. Begin tachtiger jaren was de band zozeer een vehikel van Bryan Ferry geworden dat Ferry besloot uit de groep te stappen en een . succesvolle - solocarrière te beginnen.

In Amerika bl eefhetgrotesucceslangetijduit.Methetdisconummer 'Love is The Drug' van hun vijfde album Siren belandden ze voor het eerst met een single in de Amerikaanse Top 40, maar pas met het album Avalon uit 1982 bereikte Roxy Music de Platinum status. Avalon was ook meteen het laatste studioalbum dat de band uitbracht, totdat zanger Bryan Ferry de originele bezetting van Roxy Music in 2004 weer bij elkaar bracht om een nieuwe cd op te nemen.

ROXY MUSIC & support act
Dinsdag 5 juli 2005
Heineken Music Hall - Amsterdam
Entree: EUR 59 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

Kaartverkoop start aanstaande VRIJDAG 15 APRIL om 10.00 uur door Ticket Service via de grotere postkantoren, VVV's en GWK's,
0900-3001250 (45 ct.p.m), www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen.