MOJO CONCERTS
http://www.mojo.nl

Juan Luis Guerra 4.40

Persbericht Mojo Concerts
Delft, 18 mei 2005

JUAN LUIS GUERRA 4.40
In 1993 was merengue superster Juan Luis Guerra en zijn band 4.40 voor het laatst in Nederland. Jarenlang liet hij het touren voor wat het was maar op dinsdag 5 juli aanstaande komt hij terug naar Rotterdam voor een concert in Ahoy'. Midden in de zomer en de hoogste tijd voor een tropisch concert! De kaartverkoop begint aanstaande zaterdag om 10.00 uur.

Met zijn album 'Bachata Rosa' uit 1991 en het aanstekelijke zomernummer met dezelfde titel brak hij wereldwijd door. Daarvoor echter was Juan Luis Guerra allang een ware superster in zijn thuisland de Dominicaanse Republiek. Op het album is het kenmerkende en traditionele dansritme van de Dominicaance Republiek, 'Bachata', te horen en het album bezorgde Juan Luis Guerra meteen een Grammy. Als professioneel muzikant van het volk blies hij begin jaren negentig nieuw leven in de latino muziek. Hij mixte bachata en merengue met Afro-pop, jazz en folk songs en boekte daarmee gigantisch succes. In 2000 viel de singer/songwriter/producer tijdens de Latin Grammy Awards opnieuw in de prijzen met het album 'No Es Lo Mismo Ni Es Igual' die drie Grammy's verdiende voor 'Best Merengue Performance', 'Best Tropical Song 'El Niagara en Bicicleta'' en 'Best Sound Engineered Album'. Ook de songteksten van Juan Luis Guerra zijn noemenswaardig. De rijke Spaanse taal wordt op een prachtige wijze aangewend in zijn romantische en poëtische teksten, die nergens sentimenteel worden. Het is onmogelijk niet in vervoering te raken of in beweging te komen op de aanstekelijke ritmes van Juan Luis Guerra 4.40. Genoeg redenen om bij dit zomerse concert aanwezig te zijn.

JUAN LUIS GUERRA 4.40
Dinsdag 5 juli 2005
Ahoy' - Rotterdam
Entree: EUR 45, EUR 41, EUR 38 en EUR 35 (excl. servicekosten) Aanvang: 20.00 uur.

Kaartverkoop begint aanstaande zaterdag om 10.00 uur door Ticket Service via de grotere postkantoren, VVV's en GWK's, 0900-3001250 (45 ct.p.m), www.ticketservice.nl, de bekende voorverkoopadressen en kassa zaal.

Noot aan de redactie (