Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

OnderzoekBerichten: Agenda juni 2005, deel II

14 juni 2005

5 juli
Presentatie Nationale Onderzoeksagenda ICT 2005-2010

Op 5 juli 2005 vindt van 10.00 tot 12.00 uur in Perscentrum Nieuwspoort te Den Haag de officiële presentatie plaats van de Nationale OnderzoeksAgenda ICT (NOAG-ict) 2005-2010.

De NOAG-ict is een geïntegreerd document voor het hele wetenschappelijke ICT-onderzoeksveld. De agenda geeft antwoorden op vragen als: Waar liggen de komende jaren de grote uitdagingen voor het ICT-onderzoek? Welke ambities hebben de ICT-onderzoeksgroepen? Waar liggen kansen voor samenwerking met bedrijfsleven en andere maatschappelijke partijen? Welke middelen zijn hiervoor nodig?

Ruim 150 ICT-onderzoekers en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en het maatschappelijk veld hebben een actieve bijdrage geleverd aan de totstandkoming van de NOAG-ict. De ambities zijn opgesteld met een open oog en oor voor de wensen en behoeften uit de maatschappij.

De NOAG-ict is opgesteld door het Informaticaonderzoek Platform Nederland (IPN) en de NWO-adviescommissie Informatica in opdracht van NWO-gebied Exacte Wetenschappen en Technologiestichting STW. Zij vormt een basis voor de strategische plannen van EW en STW.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst zal het IPN de NOAG-ict aanbieden aan prof. dr. Martin Rem, directeur Nationaal Regieorgaan voor ICT-onderzoek en -innovatie (ICTRegie). Het onderzoeksveld geeft in de NOAG-ict aan wat het kan, wil en nodig heeft. Het is nu aan ICTRegie om vanuit deze basis de link te leggen met de grote maatschappelijke economische applicatiegebieden.

De NOAG-ict 2005-2010 is tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen het Informaticaonderzoek Platform Nederland (IPN), de Adviescommissie Informatica (ACI) van het NWO-gebied Exacte Wetenschappen en andere vertegenwoordigers uit het ICT-onderzoeksveld vertegenwoordigd door de Technologiestichting STW.

Aanmelden via www.informaticaplatform.nl/noagict.

Meer informatie via t: +31 (0)70 344 08 05/08 67, ipn@nwo.nl. De presentatie vindt plaats op dinsdag 5 juli in het Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10, Den Haag en duurt van 10 uur tot half 1. Tijdens de lunch van half 12 tot half 1 is er gelegenheid voor interviews met de samenstellers.