Gemeente Roermond

Preventieproject Politiekeurmerk Veilig Wonen van start

Dinsdag 5 juli 2005 wordt in gemeenschapshuis het Katoenen Dorp het startsein gegeven voor het project Politiekeurmerk Veilig Wonen in de wijken Voorstad St. Jacob, Roerzicht, de Weerd, Hatenboer en het gebied Maashaven.

De inwoners van deze wijken kunnen in de periode van 9 juli tot 3 september 2005 een gratis en vrijblijvend beveiligingsadvies voor hun woning laten opstellen. Dit advies wordt gegeven door speciaal opgeleide medewerkers van de afdeling Stadstoezicht. Zij adviseren volgens de richtlijnen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Doel van dit project is door deze woningbeveiliging het aantal woninginbraken te verminderen en de veiligheid van de burgers te verbeteren. In dit project werken gemeente Roermond en Politie Limburg Noord samen.

Informatieavond

Alle inwoners van de wijken Voorstad St. Jacob, Roerzicht, de Weerd, Hatenboer en het gebied Maashaven worden hierbij uitgenodigd voor de informatieavond op dinsdag 5 juli 2005 in de Pierre Heinenzaal van gemeenschapshuis het Katoenen Dorp aan de Bisschop Lindanussingel 43 te Roermond. De avond begint om 19.30 uur.

Er zal tijdens deze informatiebijeenkomst een korte toelichting geven worden op het project. De politie zal daarna ingaan op de veiligheid in de wijk. Door het preventieteam Politiekeurmerk Veilig Wonen zal vervolgens worden aangegeven waarom de inbraakwerendheid van woningen dient te worden verbeterd en wat voor organisatorische en bouwkundige maatregelen hiervoor nodig zijn.

Tijdens deze bijeenkomst kunt u zich aanmelden voor een gratis en vrijblijvend advies voor uw woning. Telefonische aanmelding is ook mogelijk bij het preventieteam Politiekeurmerk Veilig Wonen. Het telefoonnummer is (0475) 425 551. Leden van dit team dragen het uniform van de afdeling Stadstoezicht en hebben allen natuurlijk een legitimatiebewijs.
Publicatiedatum: 21.06.2005 Bijgewerkt: 21.06.2005