Hogeschool van Amsterdam

Johan Cruyff University reikt aan afstuderende topsporters diploma's uit

(23 juni 2005)

Op 5 juli reikt de Johan Cruyff University (JCU) voor de derde keer diploma's uit aan 25 topsporters die hun bachelor degree halen. Vier jaar geleden begonnen deze studenten hun opleiding Commerciële Sporteconomie aan de door Johan Cruijff en de Hogeschool van Amsterdam opgerichte JCU. Nu staan zij klaar om hun topsportcarrière te combineren met een maatschappelijke carrière.

De diplomering

De diploma-uitreiking vindt plaats op 05 juli 2005 van 13.30 tot 16.00 uur in het Auditorium van gebouw Leeuwenburg van de Hogeschool van Amsterdam, Weesperzijde 190, Amsterdam. Directeur Amsterdam Arena, Henk Markerink, zal als gastspreker een bijdrage leveren vanuit het sportgerelateerde werkveld. Dolf Jansen zal de gediplomeerden op de hem bekende wijze belichten. De bijeenkomst wordt na 16.00 uur afgesloten met een besloten borrel voor de afgestudeerden en hun familie en vrienden.

In 1999 werd aan de Hogeschool van Amsterdam de Johan Cruyff University geopend en inmiddels geniet de JCU brede bekendheid als de HEAO voor alle topsporters. Circa 300 studenten volgen deze vierjarige, op de sportwereld toegesneden, HBO-opleiding Commerciële Sporteconomie voor topsporters.

De opleiding anticipeert op de toenemende professionalisering van de sportwereld. Afgestudeerden kunnen gaan werken in management- en marketingfuncties bij sportclubs, bonden, sportoverheden en sportgerelateerde bedrijven.

De student en zijn of haar topsportcarrière staan centraal. Het studieprogramma is daartoe afgestemd op de individuele trainings- en wedstrijdschema's. Veelal wordt op afstand gestudeerd met behulp van internet, intranet en e-mail. De studenten zijn gemiddeld maar twee dagen per week op de JCU aanwezig en zelfs op die dagen hoeven de trainingen geen gevaar te lopen. Aangezien topsporters niet altijd in Nederland zijn stelt de speciaal aangestelde topsportcoördinator in voorkomende gevallen aangepaste programma's op.

De Johan Cruyff University heeft een partnership met het Johan Cruyff College (JCC), waar men als topsporter een opleiding Marketing en Communicatie kan volgen op MBO niveau.

Meer informatie over de JCU vindt u op www.jcu.hva.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mignon Donk via 020 - 595 15 95.