Gemeente Nijmegen

Inloopavond bestemmingsplan Dukenburg

De gemeente start binnenkort met het vernieuwen van het bestemmingsplan Nijmegen-Dukenburg. Om bewoners en ondernemers in het gebied te informeren over de actualisatie, de beleidsuitgangspunten en de ontwikkelingen in het gebied houdt de gemeente 5 juli een inloopavond.

De vernieuwing is nodig vanwege de nieuwe Wet op de Ruimtelijke Ordening die vermoedelijk in 2006 in gaat. Hierin staat dat bestemmingsplannen niet ouder mogen zijn dan 10 jaar. Nijmegen heeft op dit moment ruim 600 bestemmingsplannen. Dit aantal brengt de gemeente de komende jaren terug naar 35 (20 voor de bestaande stad en 15 voor de Waalsprong).

Het bestemmingsplan Nijmegen-Dukenburg is het vierde bestemmingsplan dat wordt opgepakt.

Het bestemmingsplan omvat heel Dukenburg. Het plangebied wordt in het oosten begrensd door het Maas-Waalkanaal (valt nog binnen het plangebied), in het zuiden door de gemeentegrens, in het westen door de A73/gemeentegrens en in het noorden door de Van Rosenburgweg en het spoor (stadsdeelcentrum Dukenburg valt echter buiten het plangebied).

Wie met plannen rondloopt voor bijvoorbeeld uitbreiding van een bedrijf of woning of voor een wijziging van de functie van perceel of pand, kan dit laten weten tijdens de inloopavond. Waar mogelijk worden de wensen meegenomen in het nieuwe bestemmingsplan.

De inloopavond voor het bestemmingsplan Nijmegen-Dukenburg vindt plaats op dinsdag 5 juli. GeĂŻnteresseerden kunnen tussen 19.30 en 21.30 uur binnenlopen in Wijkcentrum Dukenburg, Meijhorst 7041.