Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING

Wethouder Hillebrand opent nieuwe Warmonderbrug

Wethouder Ron Hillebrand (Ruimtelijke Ordening) zal op dinsdag 5 juli aanstaande de nieuwe Warmonderbrug openen, en aansluitend samen met Ben Walenkamp, lid van de Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK)de bij de brug aangebrachte kunsttoepassing van kunstenaar Jan Kleingeld onthullen.

Afgelopen jaar is er hard gewerkt aan het vernieuwen van de Warmonderbrug die zijn oorsprong vindt in de stadsuitbreiding van 1611. De vorige brug is gebouwd in 1892 en was hoog nodig aan vervanging toe. Het moderne ontwerp van de nieuwe brug, van het Ingenieursbureau van de gemeente Leiden, zal door zijn contrastwerking het respect voor de historie verstevigen. De brug sluit namelijk op historische wijze aan op de voormalige Marepoort. Dit is de reden waarom de brug schuin over de singel ligt. Om de oorspronkelijke rol van de brug bij de stadspoort te accentueren zijn in de verharding de contouren van de voormalige poort aangegeven. In deze contouren is door Jan Kleingeld een kunsttoepassing uitgewerkt om de poort op bijzondere wijze te visualiseren.

Graag nodigen wij u uit om bij deze feestelijke bijeenkomst aanwezig te zijn op:

dinsdag 5 juli 2005 van 16.45-18.00 uur
Locatie: Korte Mare nabij de Warmonderbrug

Programma: 16:45-17:00u Ontvangst
17:00u Kort welkomstwoord en
toespraak Ron Hillebrand

17:10u Toespraak Ben Walenkamp

17:15u Opening Warmonderbrug door Ron Hillebrand 17:20u Onthulling kunsttoepassing door Ron Hillebrand en Ben Walenkamp 17:25-18:00u Drankje in of nabij cafe De Respons (nabij de brug) 18:00u Afsluiting

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Hans van Weijen, afdeling Communicatie van de dienst Bouwen en Wonen, tel. 071 - 516 57 99.


---- --