Provincie Noord-Brabant


Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176




Programma Start Reconstructie Noord-Brabant

12.30-13.30 uur Registratie en ontvangst in de Kloostertuin met een Bruisend Brabants drankje en voor wie dat wil, een broodje...

13.30-13.45 uur Opening Bruisend Brabants Zomerfeest door Leoni Jansen (zangeres / programmamaker), welkom aan de deelnemers en het op feestelijke wijze openstellen van de informatiemarkt door de gastheer, Paul Rüpp (gedeputeerde ruimtelijke ontwikkeling provincie Noord-Brabant)

13.45-15.00 uur Een bezoek aan de informatiemarkt, inloopsessies over het thema Modern Platteland, de expositie en de live radio- uitzending van Omroep Brabant

Informatiemarkt: projecten 'van, voor en door' betrokkenen bij de reconstructie en revitalisering van het landelijk gebied in Noord-Brabant, Gelderland, Limburg, Overijssel en Utrecht (Kloostertuin)

Inloopsessies:

I. René Bastiaanse (Kapel, begane grond)
'De waarde van cultuurhistorie voor reconstructie en revitalisering'
II. Hans Mommaas (Catharina Janszaal, begane grond)
'Voorbij de reconstructie en revitalisering: nog integraler!"
III. Bas Verbruggen (Het Backhuys, begane grond)
'Naar een nieuwe aansturing voor het landelijk gebied'
IV. Mathieu Wagemans (Udo van Talhoutzaal, begane grond)
'Reconstructie en revitalisering, zonder bestuurlijke vernieuwing lukt het niet'


Expositie: 'Re-creatie, een andere kijk op reconstructie' met verrassende voorstellen en ontwerpen van studenten van Post St. Joost uit Breda, in opdracht van de Nieuwe Brabantse Kunst Stichting (Tuin Klooster)


Live radio-uitzending Omroep Brabant: speciale uitzending over reconstructie en revitalisering van het landelijk gebied, met een aantal gasten en muziek (Tuin Klooster, bij vijver)

14.15-15.00 uur Ondertekening door de provincie en gemeenten Noord-Brabant van Bestuursovereenkomst in het kader van de uitvoering van reconstructie- en gebiedsplannen (Mgr. Van Hornezaal, eerste verdieping)

15.15-16.45 uur Officiële goedkeuring en startschot van de uitvoering van de reconstructie en revitalisering van het landelijk gebied in Noord-Brabant door Minister Cees Veerman en Staatssecretaris Pieter Van Geel, inclusief een muzikaal intermezzo (Kloostertuin)

16.45-19.00 uur Bruisend Brabants Zomerbuffet (Kloostertuin)


De bewindslieden vertrekken tussen 16.45 en 17.00 uur. Na afloop van het officiële gedeelte is geen persconferentie voorzien. Bert Schampers (woordvoerder provincie) is voor eventuele vragen of verzoeken bereikbaar op 06 1830 3403


Bij slecht weer vinden de programmaonderdelen waar nu 'Kloostertuin' staat, in een grote tent achter het Klooster plaats. De uitzending van Omroep Brabant wordt dan in de B. Swinkelszaal op de eerste verdieping van het Klooster gehouden.