Eemland zuid, 09.40 uur

Utrecht 05-07-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Man aangehouden voor meerdere delicten

AMERSFOORT - De politie heeft een 33-jarige Amersfoorter aangehouden voor zijn betrokkenheid bij een groot aantal strafbare feiten, gepleegd in de gemeente Amersfoort, in de periode tussen 8 mei 2002 en
1 mei 2005.

Op diverse plaatsen delict werd door de Technische Recherche sporenmateriaal aangetroffen waaruit telkens een DNA-profiel kon worden samengesteld. Bij een vergelijkingsonderzoek van deze sporen met de DNA-databank van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Rijswijk bleek er een overeenkomst te zijn met DNA-profiel van de verdachte.

Het onderzoek heeft uitgewezen dat de man verdacht wordt van enige tientallen inbraken in autos en bedrijven. De man is na het verhoor overgedragen aan justitie en zit in voorlopige hechtenis.

Verkeerscontrole

AMERSFOORT De politie heeft op maandag tussen 16.00 uur en 21.00 uur een verkeerscontrole gehouden op en rond het Neptunusplein. Er werden bekeuringen uitgeschreven voor onder andere: niet volgen van de verplichte rijrichting (1), niet handsfree bellen (2), fout parkeren (3), te hoge snelheid (5), folie (5) en voor het niet dragen van de gordel (10).

Parkeerbon

AMERSFOORT Op maandagavond is een 22-jarige man uit Amersfoort aangehouden, nadat hij het niet eens was met een bekeuring voor fout parkeren.

Omstreeks 20.25 uur gaf de parkeerpolitie een automobilist een bekeuring wegens fout parkeren op de Kamp. Een 22-jarige bijrijder uit Amersfoort was het niet eens met de bekeuring. Hij duwde een medewerker van de parkeerpolitie weg en tevens probeerde hij tot twee keer toe te slaan. Hierop werd hij aangehouden en overgedragen aan de politie. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.