Ingezonden persbericht


Onderzoeken naar kostenbesparingen en netwerkbeveiliging onderstrepen voordelen MPLS VPN's

Amsterdam, 5 juli 2005 - Steeds meer bedrijven kiezen voor IP Virtual Private Networks (VPN's) om hun vestigingen, partners en mobiele medewerkers onderling met elkaar te verbinden. De belangrijkste voordelen van IP VPN's ten opzichte van op Frame Relay of ATM gebaseerde netwerkverbindingen zijn aanzienlijke kostenbesparingen en vergelijkbare of zelfs betere beveiligingsmogelijkheden. Dat blijkt uit onderzoek van onafhankelijk onderzoeksbureau Analysys Research in opdracht van Easynet, de Europese telecom-provider met een eigen breedbandnetwerk.

De conclusies van Analysys Research komen overeen met andere marktonderzoeken. Zo gaf onderzoeksbureau Heliview onlangs in een onderzoek aan dat één van de belangrijkste motieven om IP VPN te implementeren, is gelegen in de kostenbesparing ten opzichte van Frame Ralay- en ATM-netwerken. Ook voorspelde Heliview onlangs dat het marktaandeel van IP VPN-oplossingen de komende twee jaar tot 40% zal groeien. Volgens Analysys Research zijn bij een overstap naar een breedbandnetwerk kostenbesparingen tot 50% mogelijk bij een contractperiode van drie jaar, inclusief de kosten voor installatie, migratie en projectmanagement. Het rapport wijst er echter wel op dat alleen breedbandoplossingen op basis van MPLS (Multi-Protocol Label Switching) dezelfde bandbreedte kunnen garanderen als bij leased lines.

Belangrijk onderscheid van MPLS ten opzichte van gewone IP-breedbandnetwerken is, dat voice- en dataverkeer een label krijgt en dit in pakketten verstuurd wordt via vastgestelde routes. Het verkeer binnen het MPLS VPN is bovendien extra beveiligd doordat het volledig gescheiden blijft van VPN-verbindingen van andere bedrijven. Service providers kunnen de netwerkinfrastructuur van klanten compleet onzichtbaar maken voor de buitenwereld, wat Denial of Service-aanvallen voorkomt. Ook bieden MPLS VPN-verbindingen een betere beveiliging door extra mogelijkheden op het gebied van netwerkconfiguratie en architectuur- en data-encryptie.

"De voordelen van MPLS VPN's ten opzichte van Frame Relay- en ATM-netwerken zijn stuk voor stuk redenen voor bedrijven om over te stappen op breedbandoplossingen op basis van MPLS", aldus Arjen Berendsen, Managing Director van Easynet Nederland. "MPLS VPN's bieden niet alleen een grote mate van flexibiliteit en integriteit, maar ook hoge, gegarandeerde bandbreedtes, aanzienlijke kostenbesparingen en een scala van strategische mogelijkheden."

De whitepapers van Analysys Research over dit onderwerp zijn te vinden op: www easynet.nl/whitepapers

Over Easynet
Easynet is een pan-Europese telecom-provider met een eigen breedbandnetwerk, die zich uitsluitend richt op de zakelijke markt. Als gedreven en pragmatische provider is Easynet erop gericht specifieke klantwensen te vertalen naar flexibele oplossingen. Opgericht in 1994 in Engeland en in 1996 genoteerd aan de London Stock Exchange, is Easynet uitgegroeid tot een internationale organisatie met vestigingen in acht landen in Europa (Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, België, Zwitserland en Nederland). Dankzij het uiterst moderne IP-netwerk en de expertise van meer dan 1.100 medewerkers is Easynet in staat op zowel nationale als Europese basis bedrijven te voorzien van diensten voor breedbanddatacommunicatie, -telefonie, -hosting en -security. Easynet Nederland is gevestigd in Amsterdam en heeft 200 medewerkers.



Ingezonden persbericht