Gemeente Oss


5/7/2005 - Gouden Oogappel voor Marja Vos-School

Op woensdag 29 april heeft mevrouw Marja Vos-School de Gouden Oogappel ontvangen voor haar verdiensten als vrijwilliger voor de gemeenschap van Overlangel. De uitreiking van deze gouden speld, vergezeld van oorkonde, cheque van EUR 250 en feestelijke taart, vond plaats tijdens de sportdag van basisschool St. Anthonius Abt, waar mevrouw Marja Vos-School vrijwilliger is in de oudercommissie.

Wethouder Boerboom spelt Marja Vos de Gouden Oogappel op Wethouder Boerboom spelt Marja Vos-School de Gouden oogappel op

Veelzijdig

Mevrouw Vos zit zo'n tien jaar in de oudercommissie van basisschool St. Antonius Abt. Verder zit vervult ook andere vrijwilligerstaken. Ze zat 20 jaar in het bestuur van korfbalvereniging TOG. Ook voor de parochie van Neerloon en Overlangel is mevrouw Vos actief. Jarenlang regelde zij de Neerloonse misdienaars en verzorgde zij de gezinsvieringen. Tenslotte zit ze nog in de jeugdcommissie van de Nachtgravers, de carnavalsvereniging van Overlangel, Neerloon en Keent.

Oogappel en taart

In het verleden heeft de gemeente Oss de gouden Oogappels uitgereikt tijdens het Vrijwilligersgala. Dat is met ingang van dit jaar veranderd. Gedurende het hele jaar worden voortaan zes Oogappels uitgereikt aan vrijwilligers in de gemeente Oss die zich op een bijzondere manier onderscheiden. Het voordragen van vrijwilligers, die in aanmerking komen voor een gouden Oogappel, loopt via de wijk- en dorpsraden.

De vrijwilligers, die door het jaar heen een Oogappel ontvangen, zijn daarmee genomineerd voor de titel `Vrijwilliger van het Jaar'. Op 9 december 2005 wordt in theater De Lievekamp uit zes genomineerden de `vrijwilliger van het jaar 2005' gekozen.