Politie Hollands Midden

Datum: 5 juli 2005

Hillegom Aanrijding en rijden onder invloed De politie heeft op maandag 4 juli een 30-jarige automobilist uit Hillegom aangehouden na een verkeersongeval en rijden onder invloed van alcohol. De bestuurder was op de Leidsestraat frontaal tegen de auto van een 22-jarige bestuurder uit Uithoorn gereden. De Hillegommer reed slingerend op de weg waardoor hij op de andere weghelft terecht kwam. Een blaastest wees uit dat Hillegommer te veel gedronken had, namelijk 960 ug/l. De limiet is 220. De man uit Uithoorn liep lichte verwondingen op en pijn op de borst. Tegen de Hillegommer wordt proces verbaal opgemaakt.

Leiden Getuigen gezocht van diefstal met geweld

De politie van Leiden-Voorschoten zoekt getuigen van een diefstal met geweld, gepleegd op zondag 3 juli 2005 tussen 05.15 uur en 05.30 uur. Een 21-jarige vrouw fietste samen met een 21-jarige man op de Hoge Rijndijk te Leiden. Zij waren op weg naar Leiderdorp. Ter hoogte van de Wilhelminabrug zagen zij een groepje van drie jongens en een meisje staan. Vlak na het passeren werden de vrouw en de man achterna gezeten door deze groep. Hierop onstond er een vechtpartij tussen genoemde personen. De daders gingen er vandoor toen een getuige de politie belde. De 21-jarige vrouw werd aan verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Van deze vrouw is uiteindelijk haar tas weggenomen. De politie verzoekt getuigen die van dit voorval iets gezien of gehoord hebben contact op te nemen met de recherche, team Revor, telefoonnummer 071-5258875 / 0900-8844.

Leiden Aanhoudingen na brandstichting De politie heeft dinsdag 5 juli omstreeks 04.45 uur twee mannen uit Leiden van 24 en 32 jaar aangehouden op verdenking van brandstichting aan een politiebus. De bus stond geparkeerd bij het bureau aan de Pelmolen toen deze in brand werd gestoken. Agenten begonnen de brand te blussen in afwachting van de komst van de brandweer. Tijdens het aanrijden zagen agenten twee mannen met versnelde pas lopen in de richting van de Milanenhorst. De agenten spraken de mannen aan en hielden hen aan toen zij bij hen een brandlucht roken. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Leiden Aanhouding na winkeldiefstal De politie heeft op maandag 4 juli omstreeks 18.15 uur een 77-jarige man uit Leiden aangehouden op verdenking van diefstal uit een warenhuis aan de Haarlemmerstraat. De man werd betrapt toen hij met een paar handschoenen langs de kassa wilde lopen zonder deze af te rekenen. Tegen de verdachte wordt proces verbaal opgemaakt.

Leiden Aanhouding na winkeldiefstal De politie heeft op maandag 4 juli even voor 18.00 uur een 58-jarige vrouw uit Ter Aar aangehouden op verdenking van diefstal uit meerdere winkels in het centrum van Leiden. Een medewerkster van een kledingzaak werd door een klant ingeseind dat de vrouw vermoedelijk kleding wilde stelen. De verdachte was even later de winkel uitgegaan. De ingeseind politie heeft in de winkelstraten gezocht naar de vrouw en kon de vrouw even later aanhouden op basis van het opgegeven signalement. Een agent sprak de vrouw aan, maar zij reed met haar brommer hard weg. De agent reed achter de vrouw aan waarna zij stopte om vervolgens toch weer door te rijden. Bij de derde keer werd de steutel van de bromfiets afgepakt. Bij de vrouw werden goederen van diverse winkels aangetroffen. De vrouw heeft bekend de goederen, waaronder kleding, gestolen te hebben. De politie maakt proces verbaal op. (einde berichten)

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --