Rijn & Venen, 10.05 uur

Utrecht 05-07-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Twee in één

MAARSSEN Maandag 4 juli bekeurden surveillerende agenten een 28-jarige Utrechter voor het nuttigen van alcohol op de openbare weg.

De agenten troffen de man omstreeks 14.15 uur in beschonken toestand aan op de Verbindingsweg. Omdat hij nog bier aan het nuttigen was, kreeg hij een bekeuring. Op het politiebureau constateerden de agenten dat de man een onjuist adres had opgegeven. Omstreeks 15.55 uur troffen zij hem weer aan op de Straatweg en spraken hem aan over zijn onjuiste gegevens. De man weigerde mee te werken en rende zelfs hard weg. De agenten konden de man na een korte achtervolging alsnog aanhouden en geboeid overbrengen naar het politiebureau. Daar kreeg hij een tweede bekeuring voor het opgeven van een valse naam.

Onder invloed

WAVERVEEN Maandagavond 4 juli vond op de Hoofdweg een aanrijding plaats. De veroorzaker bleek onder invloed van alcohol te zijn.

Omstreeks 17.15 uur reed een 32-jarige automobilist uit Amstelveen over de Hoofdweg uit de richting van Waverveen. Bij de kruising met de Ir. Enschedeweg stonden een 25-jarige bestuurder van een trekker met oplegger (uit Loenen aan den Vecht) en een 42-jarige automobiliste uit Vinkenveen te wachten voor het rode verkeerslicht. De 32-jarige Amstelvener botste achterop zijn voorgangers. Er onstond alleen materiele schade. Een blaastest wees uit dat de Amstelvener onder invloed aan het verkeer had deelgenomen. Hij werd aangehouden. Op het politiebureau bleek dat hij 855 ug/l blies, bijna vier keer zoveel als de maximaal toegestane hoeveelheid. Naast een rijverbod van 11 uur, werd ook het rijbewijs van de man ingevorderd.

Alcomobilist

WOERDEN In de nacht van maandag op dinsdag 5 juli werd een automobilist aangehouden voor rijden onder invloed.

Omstreeks 00.45 uur controleerden surveillerende agenten een 36-jarige man uit Kamerik op de Prins Mauritssingel. De blaastest wees uit dat hij vermoedelijk teveel had gedronken en daarom werd hij aangehouden. Uit ademanalyse op het politiebureau bleek dat de man 555 ug/l in zijn lichaam had. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur en proces-verbaal is opgemaakt.