Utrecht stad 10.00 uur

Utrecht 05-07-2005 - Nieuwsberichten district Utrecht stad

Overval

UTRECHT- Op maandagavond werd een overval gepleegd op een winkel aan de Amsterdamsestraatweg. Omstreeks 22.55 uur kwamen twee mannen de winkel binnen en bedreigde de winkelbediende met een wapen en vroegen om geld. Met een klein geldbedrag verdwenen de mannen weer. De politie heeft zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Utrecht noord; 0900-8844.

Inbraak in auto

UTRECHT- Op maandagavond werden twee jongens aangehouden nadat ze vermoedelijk hadden ingebroken in een auto. Omstreeks 20.55 uur kreeg de politie de melding dat er in een auto zou zijn ingebroken aan de Van Meelstraat. Agenten gingen ter plaatse en troffen twee jongens aan op de Adriaan Mulderstraat. Bij het zien van de politie reden deze jongens hard weg. Na een korte achtervolging werden de jongens, in de leeftijd van 15 en 16 jaar afkomstig uit Utrecht, aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Jonge berover

UTRECHT- Op maandagavond werd een vrouw bijna bestolen van haar tas. Omstreeks 22.40 uur liep een 23-jarige vrouw uit Utrecht over de Amazonedreef. De vrouw zag dat 3 jongens op twee fietsen op haar af kwamen rijden. Een van deze jongens trok vervolgens aan de tas van de vrouw. De vrouw greep haar tas en ook de jongen. De andere 2 jongens reden vervolgens hard werd. De jongen gaf eerst aan dat hij per ongeluk tegen haar aan was gevallen. Later gaf hij toe dat hij van de grotere jongens de tas moest pakken. De vrouw gaf aan dat hij hem naar zijn moeder ging brengen. Op dat moment rukte de jongen, ongeveer 7 jaar, zich los en verdween.

Onder invloed

UTRECHT- Op maandagavond werd een bromfietser aangehouden omdat hij wel heel diep in het glaasje had gekeken. Omstreeks 20.15 uur zagen agenten een 33-jarige man uit Nieuwegein slingerend rijden over de Oude Vleutenseweg. Onderzoek wees uit dat hij had gedronken en op het bureau blies hij 665 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Buiten functie

UTRECHT-Een medewerker van de politie is per 28 juni 2005 buiten functie gesteld.

Er wordt onderzocht of de medewerker buiten de dienstbetrekking strafbare feiten heeft gepleegd. Het Openbaar Ministerie laat onderzoeken of de medewerker van de Politie Utrecht strafbare feiten heeft gepleegd. De medewerker is daarom per 28 juni buiten functie gesteld. De buitenfunctiestelling duurt maximaal 3 maanden.

Politie zoekt getuigen

UTECHT De politie is op zoek naar getuigen van een ongeval in de nacht van dinsdag 28 juni op woensdag 29 juni, waarbij een 45-jarige vrouw uit Utrecht ernstig gewond raakte.

Omstreeks 04.30 uur fietste de 45-jarige vrouw over de Maliesingel richting de Maliebaan. Een personenauto reed eveneens over de Maliesingel in de richting van de Wittevrouwensingel. Door nog onbekende reden ontstond een aanrijding tussen de fietsster en de personenauto, waardoor de fietsster in het water terecht kwam. Omstanders hebben de vrouw uit het water gehaald. Zij is met onder andere een gebroken heup overgebracht naar het UMC. De bestuurder van de personenauto is na het ongeval doorgereden in de richting van de Biltstraat. Het gaat vermoedelijk om een zilverkleurige cq grijze Fiat die door de aanrijding forse schade aan de linkerzijde en aan de voorruit moet hebben.

Er zijn vermoedelijk meerdere mensen getuigen geweest van de aanrijding die nog niet met de politie hebben gesproken en over relevante informatie beschikken. De politie wil graag met hen in contact komen. Zij kunnen bellen met de verkeerspolitie van het district Tolsteeg, via: 0900-8844.