Politie Groningen

Persberichten dinsdag 5 juli 2005

provincie Groningen 05-07-2005 -

Groningen: vrouw na val gewond
Een 53-jarige vrouw uit Groningen is maandagmiddag op het Kardingerplein na een val gewond geraakt. De vrouw was tijdens het uitstappen van een lijnbus ten val gekomen. Het slachtoffer raakte gewond aan haar schouder. Zij werd door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: Stadjer onder invloed
Een 53-jarige man uit Groningen is maandagavond op het Linnaeusplein aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer werd in zijn auto gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat de automobilist te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd geconstateerd dat de 53-jarige omgerekend 1,25 promille alcohol in zijn bloed had. De man kreeg een rijverbod van vijf uren opgelegd. Na verhoor mocht hij het politiebureau verlaten.

Groningen: Stadjer voor brandstichting aangehouden
De politie heeft maandagnacht op het politiebureau aan de Rademarkt een 43-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van brandstichting. De Stadjer wordt verdacht van betrokkenheid bij brandstichting van zijn woning aan de Hippocrateslaan in de stad. De politie en brandweer reageerden op de melding van een uitslaande brand in het betreffende pand. Tevens was door getuigen een explosie gehoord. De gevel van de betreffende woning bleek fors beschadigd te zijn. De brandweer wist de woningbrand te blussen. Vlak na de brand meldde de 43-jarige bewoner zich bij zijn woning. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Daar werd de man even later aangehouden. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de brand.

Berichten regio volgen later