P E R S B E R I C H T

Restaurant Pier 10 weer open

Amsterdam, 5 juli 2005 Na een sluiting van bijna twee jaar opent restaurant Pier 10 vandaag weer zijn deuren. Pier 10 is net als vroeger zeven dagen per week geopend. Vanaf 18.30 uur kunnen de gasten er weer terecht voor een goede maaltijd in een vriendelijke atmosfeer en een geweldig uitzicht over het IJ. Pier 10 werd in augustus 2003 gesloten omdat het monumentale gebouw enkele meters verhuisd moest worden vanwege de herprofilering van De Ruyterkade.

Pier 10 is te vinden achter het Centraal Station, direct naast de steigers vanwaar de veerponten de verbinding naar Amsterdam-Noord verzorgen. Het Rijksmonumentale gebouw waarin Restaurant Pier 10 is gevestigd, heeft een grondige opknapbeurt ondergaan. De buitenkant is fris wit bepleisterd en het restaurant zelf heeft een nieuwe vloer en een nieuwe bar. De indeling van het restaurant is dezelfde gebleven, het kent twee gedeelten. Allereerst bij binnenkomst een eetgedeelte, grenzend aan een semi-open keuken, zodat de gasten zelf kunnen zien hoe hun gerechten worden klaargemaakt. Aan de IJ-kant vindt men de 'voorkamer': een kleine ruimte waar gemiddeld veertien personen kunnen zitten, met een volledig uitzicht op het drukst bevaren gedeelte van het IJ. Voor deze voorkamer worden twee sessies aangehouden. De eerste groep gasten kan er van 18.30 uur tot 21.30 uur terecht. De tweede groep van 21.30 tot sluitingstijd, 01.00 uur

Steve Muzerie, die het restaurant in juli 1987 begon, staat garant voor continuïteit van het beproefde concept. De menukaart kent een mix van traditionele gerechten met verrassende nieuwe combinaties, waarin veel gebruik wordt gemaakt van specifieke seizoensprodukten. De prijs-, kwaliteitverhouding blijft onveranderd hoog. Dat betekent dat men hier op niveau kan eten, tegen een redelijke prijs. Naast de vaste kaart zullen er elke dag specialiteiten 'buiten de kaart om' zijn. Daarnaast wordt de menukaart enkele keren per jaar volledig veranderd, net zoals de uitgebreide wijnkaart.

De sfeer in restaurant Pier 10 is gemoedelijk en ongedwongen. Voorop staat dat de gast een goede avond heeft, met lekker eten, een leuk uitzicht en professionele, prettige bediening. Vele voormalige vaste gasten hebben aangegeven dat ze juist die sfeer - door de gedwongen sluiting van Pier 10 - gemist hebben. Zij zijn blij dat zij, en anderen opnieuw kennis kunnen maken met de vernieuwde aanwinst van Amsterdam: Pier 10

Pier 10 is niet heel erg groot, wel uniek en dus populair. Om zeker te zijn van een plaats is het raadzaam te reserveren. Elke dag vanaf 16.00 uur kunt u reserveren op telefoonnummer: 020 - 427 23 10.

Meer informatie over het gebouw, de geschiedenis van Pier 10 en het menu is te vinden op www.pier10.nl

Einde persbericht

---

Noot voor de redactie,